Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Κυπελλούχοι ΑΑ 2022

Ο ΕΟΣ Βόλου κατέκτησε με σημαντική διαφορά την πρώτη θέση στην βαθμολογία του Κυπέλλου Ελλάδας, στα αλπικά αγωνίσματα της χιονοδρομίας, με 1.100 βαθμούς στο σύνολο. Την τριάδα της κορυφής για την περίοδο 2022 συμπλήρωσαν ο Έσπερος και η ΕΟΣ Λάρισα με 720 και 604 βαθμούς αντίστοιχα. 

Ο πρώτος Βόλος είχε την καλύτερη συγκομιδή βαθμών στις παμπαίδες (245β.), και στις γυναίκες (183), ενώ ο Έσπερος είχε την καλύτερη συγκομιδή επίσης στους παμπαίδες (173) και τους παίδες 2 (167) και ο η Λάρισα στις κορασίδες 1 (155) και τις κορασίδες 2 (146β.)

Ο Νικόλαος Μαυρόπουλος ολοκλήρωσε την χρονιά στην κορυφή της βαθμολογίας, στο Κύπελλο Ελλάδας, στα αλπικά αγωνίσματα της χιονοδρομίας, στους άνδρες, με 60β. Τον 19χρονο αθλητή του ΑΛΠΙΣ ακολούθησαν ο Ιωάννης Σκλατινιώτης του ΣΑΧΟΠ με 55β. και στην τρίτη θέση ο Δημήτρης Ασβεστάς (ΕΟΣ Βόλου) με 50β. όσους συγκέντρωσαν και οι Βασίλειος-Εμμ. Παπακρίβος (ΒΟΛ), Ιωάννης Πρώιος (ΚΑΣ).   

Την πρώτη θέση στους παίδες 1 την κατέκτησε ο Μάριος-Ιωάννης Τσιοπάνας του ΕΟΣ Αχαρνών, στους παίδες 2 ο Βασίλειος Παλαντζάς του Έσπερου και στους παμπαίδες ο Απόστολος-Παύλος Λέτσιος του ΕΟΣ Βόλου. 

Στις βαθμολογίες συλλόγων ο ΕΟΣ Βόλου πήρε τις πρωτιές σε Άνδρες και Παμπαίδες και ο ΕΟΣ Αχαρνών στους Παίδες 1 και ο Έσπερος στους Παίδες 2.   

Η Μαρία-Ελένη Τσιοβόλου ολοκλήρωσε την χρονιά στην κορυφή της βαθμολογίας, στο Κύπελλο Ελλάδας, στα αλπικά αγωνίσματα της χιονοδρομίας, στις γυναίκες, με 100β. Την 21χρονη αθλήτρια του ΕΟΣ Βόλου ακολούθησαν η Φανή Μαρμαρέλη του Πανσεραϊκού με 89β. και στην τρίτη θέση η Ραφαηλία Παλαντζά του Έσπερου με 67βαθμούς.   

Την πρώτη θέση στις κορασίδες 1 την κατέκτησε η Ελένη Ζίκου του ΕΟΣ Λάρισας, στις κορασίδες 2 η Άρτεμις Παπαγεωργίου του ΕΟΣ Πατρών και στις παγκορασίδες η Ιωάννα Κάτσικα του Έσπερου. 

Στις βαθμολογίες συλλόγων ο ΕΟΣ Βόλου πήρε τις πρωτιές σε Γυναίκες, ο ΕΟΣ Λάρισας στις Κορασίδς 1, ο ΕΟΣ Πατρών στις Κορασίδες 2 και ο ΕΟΣ Πειραιώς στις Παγκορασίδες.