Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

7ος ο Αλέξης Τσώκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

tsokos sbc 4Έγραψε ιστορία ο Τσώκος Αλέξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων Χιονοσανίδας που πραγματοποιείτε στη Wanaka της Νέας Ζηλανδίας αφού η έβδομη θέση είναι η καλύτερη επίδοση που είχε ποτέ Έλληνας αθλητής στην ιστορία της ΕΟΧ.  Ο  πρωταθλητής μας συμμετείχε στο αγώνισμα του Snowboard Cross (22/8/10) με μοναδικό στόχο μια μεγάλη διάκριση που θα τον ανέβαζε στο βάθρο των νικητών. Η έβδομη θέση δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες του, αλλά αποτελεί για την χώρα μας μια μοναδική διάκριση και κατατάσσει τον Αλέξη στην ελίτ του αθλήματος.

Ο Έλληνας αθλητής ήταν έβδομος στην προκριματική φάση με χρόνο 1.09.05 με 1.79 δεύτερα πίσω από τον Γερμανό Stark Maximilian. Στην τελική φάση, δεν κατάφερε στις λεπτομέρειες να προκριθεί στο μεγάλο τελικό. Ενώ, στον μικρό τελικό τερμάτισε τελικά τρίτος και πήρε την έβδομη θέση στην τελική κατάταξη με 129,60 βαθμούς FIS. O χρυσός νικητής ήταν ο Ρώσος Olyunin Nikolay.

Ο δεύτερος Έλληνας που αγωνίστηκε στο ίδιο αγώνισμα ήταν ο Γραμματικόπουλος Νικόλαος ο οποίος τερμάτισε στην 38η θέση με χρόνο 1.16.24 χωρίς να μπορέσει προκριθεί στους τριάντα δύο της τελικής φάσης. Η επίδοση του ήταν εξαιρετική αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει τις φιλοδοξίες του. Ο Νίκος θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί και να βελτιώσει τις επίδοσεις του στα αγωνίσματα (τεχνική και γιγαντιαία) του παράλληλου τις 26 και 27 Αυγούστου.

Οι δύο αθλητές μας ήταν ιδιαίτερα αγχωμένοι και επηρεάστηκαν αρνητικά από την απουσία – τόσο από τους αγώνες όσο και την προετοιμασία στη Νέα Ζηλανδία- του προπονητή τους Pierre Garnier.