Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Επανεκκίνηση για το Ski Cross

Πρώτος νικήτης του διεθνή αγώνα  Ski Cross που διεξήχθε στο Βόρρας τις 17 και 18 Μαρτίου ήταν ο Γιώργος Γαλερίδης. Πραγματοποίηθηκαν ισάριθμα αγωνίσματα τις δύο ημέρες παρά τις αντιξιότητες και το μικρό αριθμο συμμετοχών. Στις γυναίκες επίσης είχαμε δύο συμμετοχές με την Σάρα Γκιούσμη να κερδίζει τις δύο κούρσες.

Στα αγωνίσματα του ελληνικού πρωταθλήματος ο ανταγωνισμός ήταν πολύ έντονος και η συμμετοχή ικανοποιητική σε ένα άθλημα που έχει πολλά χρόνια να διεξαχθεί στην χώρα μας. Την πρώτη ημέρα (17.3.18) στο κύπελλο Ελλάδος και στην κατηγορία αντρών ο Γιώργος Αλμπανίδης κέρδισε τον αγώνα και έδειξε εξαιρετικά στοιχεία. Στην κατηγορία παίδων ο Παναγιώτης Γκιούσμης κέρδισε στις λεπτομέρειες τον αγώνα και πήρε το χρυσό μετάλλιο. Στις κορασίδες η Μαρία-Ακρίβη Μουδιώτη κέρδισε το χρυσό μετάλλιο με πολύ καλό σκι και σχετική άνεση.

Τη δεύτερη ημέρα (18.3.18) πραγματοποιήθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα των κατηγοριών αντρών και εφήβων, λόγω των πολύ δύσκολων καιρικών συνθηκών δεν έγιναν οι μκρές κατηγορίες. Στους άντρες ο Δημήτριος Βαλταδώρος χωρίς να πιεστεί κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητή αντρών. Το πραγματικό ενδιαφέρον όμως εστιάστηκε στην κατηγορία των εφήβων όπου ο αγώνας ήταν αμφίρροπος και ο συναγωνισμός σε υψηλα επίπεδα σε όλη τη διάρκεια του, με τον Εμμανουήλ Ζωγράφο Μάνο να περνά πρώτος το νήμα του τερματισμού και κερδίζει το χρυσό μετάλλιο.