Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Κυπελλούχοι Χιονοσανίδας & Ski Cross

Στο άθλημα της χιονοσανίδας τον τίτλο του κυπελλούχου ελλάδος 2019 κατέκτησε, με εντυπωσιακό τρόπο, ο Νίκος Γραμματικόπουλος, ο οποίος ήταν πρώτος νικητής σε όλα τα αγωνίσματα (GS & SBX) που συμμετείχε (συνολικά 50 βαθμούς). Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Αναστάσιος Ζαρκάδας με 30 βαθμούς, ο οποίος έβγαλε τη φετινή χρονιά μια νεανική φρεσκάδα. Ο Ιωάννης Δούμος θα ήθελε κάτι περισσότερο από την τρίτη θέση (26 βαθμούς) αλλά ένας τραυματισμος δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Στο αγώνισμα του Ski Cross για πρώτη φορά διοργανώθηκαν πέντε αγώνες και το ενδιαφέρων των αθλητών που συμμετείχαν ήταν αρκετά μεγάλο. Τα αδέλφια Γαλερίδη, Γιώργος και Αλέξανδρος ήταν οι αθλητές που διεκδίκησαν τον τίτλο του κυπελλούχου 2019 με τον το πρώτο τελικά να τον κερδίζει με 4ο βαθμούς 2 περισσότερους από τον δεύτερο. Τρίτος με τη συνολική συγκομιδή των 26 βαθμών, κατετάγη  ο Γιώργος Αλπμανίδης.

Τα σωματεία που ξεχώρισαν ήταν ο ΣΑΧΟΠΠ, πρώτος στο αγώνισμα του Ski Cross και στην γενική κατάταξη με 87 βαθμούς και ο ΟΧ Έδεσσας, πρώτος στην χιονοσανίδα και δεύτερος στην γενική με 74 βαθμούς. Ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης με 50 βαθμούς ήταν το τρίτο σωματείο της γενικής κατάταξης.