Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Άνοιγμα ερασιτεχνικού αθλητισμού

Ανακοινώθηκε το άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, με τα χειμερινά αθλήματα να κατατάσσονται στην κατηγορία με Χαμηλό επίπεδο επικινδυνότητας, οι παγοδρομίες στο Χαμηλό-Μεσαίο επίπεδο και το Χόκευ επί πάγου στο Υψηλό.

ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (αφορούν χειμερινά αθλήματα)

  • Από τις 10/5/2021 μπορούν να ξεκινήσουν προπονήσεις όσες κατηγορίες και αθλήματα ομαδικά ή ατομικά έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (εφήβων – νεανίδων, παίδων – κορασιδών) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα.
  • Από 15/05/2021 μπορούν να ξεκινήσουν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο χαμηλό και χαμηλο-μεσαίο επίπεδο επικινδυνότητας.
  • Από 17/5 μπορούν να ξεκινήσουν οι αθλητικές ακαδημίες με ατομικές προπονήσεις σε μικρά, σταθερά γκρουπ έως δέκα (10) ατόμων για τις προσεχείς 3 εβδομάδες.
  • Από 01/06/2021 μπορούν να ξεκινήσουν οι προπονήσεις για τα ατομικά αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας σε γκρουπ των 6 (αντί για γκρουπ των 2 που είναι μέχρι τώρα).
  • Από 07/06/2021 μπορούν να ξεκινήσουν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας.

Για όλα τα παραπάνω προτείνεται η χρήση self-test στις προπονήσεις, παρουσία του γιατρού ή του υπεύθυνου COVID-19 της ομάδας ο οποίος βεβαιώνει τη διεξαγωγή τους. 

Για τα αθλήματα υψηλού ρίσκου η προτεινόμενη χρήση self test να γίνεται μια φορά την εβδομάδα, εφόσον προπονούνται σε κλειστό χώρο. 

Για τους αγώνες είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος για τους συμμετέχοντες με rapid test 24 ωρών ή PCR τεστ 48 ωρών από διαπιστευμένα εργαστήρια. 

Οι αγώνες θα διεξάγονται χωρίς θεατές και με βάση τα επικαιροποιημένα υγειονομικά αγωνιστικά πρωτόκολλα που καταθέτουν οι ομοσπονδίες.

Επιπλέον, 

  • Η ΓΓΑ θα συμπεριλάβει, στις νέες διευκρινιστικές οδηγίες που θα εκδοθούν, ειδική μνεία για την εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τη χρήση του κλιματισμού/εξαερισμού στις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις. 
  • Η ΓΓΑ θα εκδίδει διευκρινιστικές οδηγίες για την εφαρμογή των παραπάνω γενικών αρχών που θα περιγράφονται στις αντίστοιχες ΚΥΑ.
  • https://gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/3335-2021-05-11-12-40-14

Επισυνάπτεται ο αναλυτικός πίνακας για τα αθλήματα.

Αρχεία [1]