Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Ευ Αγωνίζεσθαι

H E.O.X.A. (Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων) αποφάσισε να αναγνωρίσει ως πράξη που αναδεικνύει το Ευ Αγωνίζεσθαι και προάγει την ευγενή άμιλλα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χόκεϊ επί πάγου Ανδρών 2018, την κίνηση του αθλητή του Σωματείου των Ιπτάμενων Πατινιών κ. Ιάσονα Παχού να υποδείξει στον διαιτητή του αγώνα να ακυρώσει το γκολ που σημείωσε και που λανθασμένα μέτρησε, καθώς είχε περάσει από την εξωτερική πλευρά των διχτύων χωρίς να γίνει αντιληπτό.
 
Η συγκεκριμένη κίνηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς δεν έγινε σε έναν αδιάφορο από πλευράς αποτελέσματος αγώνα ή σε αγώνα με μεγάλη διαφορά τερμάτων υπέρ του Σωματείου του στο σκορ, αλλά έγινε στον αγώνα που κυρίως θα έκρινε το πρωτάθλημα μεταξύ των ομάδων Ιπτάμενα Πατίνια – Ice Guardians, με την ομάδα του να βρίσκετε πίσω στο σκορ με 5-4, και με μόλις μερικά λεπτά να απομένουν για την λήξη του αγώνα.
 
Η ενέργεια αυτή ελπίζουμε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους ανθρώπους και τους αθλητές του χώρου, και συγχαίρουμε για άλλη μία φορά το εξαίρετο ήθος του συγκεκριμένου αθλητή.