Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Διεθνή επιμόρφωση

Στην καρδιά της Φινλανδίας η Παγκόσμια Ομοσπονδία του Χόκεϋ επί πάγου ξεκίνησε το Σάββατο 7 Ιουλίου το αναπτυξιακό πρόγραμμα επιμόρφωσης 2017. Το πρόγραμμα, εφαρμάζοτε με μεγάλη επιτυχία για 15η συνεχή χρονιά, θα διεξαχθεί από τις 7 εως 15 Ιουλίου στο Vierumaki, σε ένα από τα κορυφαία αθλητικά ινστιτούτα της Ευρώπης.
Οι 105 αθλητές, οι σύμβουλοί τους, οι προπονητές και το προσωπικό υποστήριξης, συνολικά 337 συμμετέχοντες, προέρχονται από 54 χώρες, από όλες τις γωνιές του πλανήτη. Τη χώρα μας και την ΕΟΧΑ εκπροσωπούν, δύο φερέλπιδες αθλητές μας, οι Μιχάλης Μαρουσόπουλος και Κωνσταντίνος Μπλιάκος, επίσης, το μέλος της τεχνικής επιτροπής, Σωτήρης Πατσαλάς και ο τεχνικός σύμβουλος, Τιμολέων Τσουρέκας.

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια κατάρτισης δίνουν έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη του χόκεϋ επί πάγου, με στόχο να βοηθήσουν τις Εθνικές Ομοσπονδίες στην ατομική τους ανάπτυξη και στην ενίσχυση του εγχώριου προγραμματισμού τους σε όλα τα επίπεδα. Αναλυτικότερα τα αναπτυξιακά προγράμματα που θα λειτουργήσουν περιλαμβάνουν:

Ανάπτυξη Παικτών (αρσενικοί παίκτες που γεννήθηκαν το 2002)
Μάθετε να παίζετε (Learn to Play)
Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ηγεσίας
Ανάπτυξη Προπονητών Ομάδας
Ανάπτυξη Προπονητή Τερματοφυλάκων
Ανάπτυξη του Team Manager
Ανάπτυξη Διαχειριστή Εξοπλισμού