Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Η Σαμαρίνου Μαρία

Την 19χρονη αθλήτρια του Ομίλου Χιονοδρόμων Έδεσσας την έχει κερδίσει ο χώρος της χιονοδρομίας, από την ηλικία των 5 ετών. Από το 2009 που ξεκίνησε ηλικιακά την αγωνιστική δραστηριότητά της στα αθλήματα της τεχνικής κατάβασης και της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης, έχει αποσπάσει συνολικά 12 χρυσά μετάλλια-κύπελα και 12 αργυρά και έχει κερδίσει τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ελλάδος σε όλες τις κατηγορίες. Επιπρόσθετα έχει συμμετάσχει με την εθνική ομάδα σε όλες τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και αποδεδειγμένα σήμερα αποτελεί μια από τις καλύτερες και πολλά υποσχόμενες αθλήτριες της ΕΟΧΑ.
Φιλοδοξία και μεγάλος στόχος της είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2018 στο Πιεογκτσάγκ της Νότιας Κορέας και ήδη έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της.
Ταυτόχρονα με τις επιδόσεις της στον αθλητισμό, υπήρξε άριστη μαθήτρια και παρά τη σκληρή αθλητική της προετοιμασία και τους αγώνες της κατά το έτος 2014 σε χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης για μεγάλα χρονικά διαστήματα, έδωσε Πανελλήνιες εξετάσεις και εισάχθηκε στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (Μηχανολόγος –Μηχανικός). Έτσι αποδεικνύει ότι οι υψηλοί στόχοι τοποθετούνται σε όλα τα επίπεδα της ζωής και ο αγώνας και η προσπάθεια πρέπει να είναι αέναοι για τις κατακτήσεις της.
Και όπως η ίδια τονίζει:
¨Το προσωπικό κόστος της προσπάθειας αυτής είναι τεράστιο, αφού κατά κανόνα θυσιάζω την ανεμελιά της εφηβείας μου επενδύοντας τον χρόνο μου σε εξοντωτικές προπονήσεις, τη στιγμή που οι συνομήλικοί μου γεύονται τη ζωή και τις χαρές της. Τεράστιο επίσης και το οικονομικό κόστος αφού λόγω της οικονομικής κρίσης, η Ελληνική Ομοσπονδία αδυνατεί να καλύψει όλο το κόστος της απαιτούμενης προετοιμασίας τη στιγμή που τα έξοδα του αθλήματος είναι τραγικά (εξοπλισμός, προπονητικά, μετακινήσεις σε χιονοδρομικά του εξωτερικού για αγώνες και προπονήσεις). Αυτή όμως είναι και η μαγεία του πρωταθλητισμού, με αυτή τη λογική και νοοτροπία είναι γαλουχημένη η οικογένειά μου, έτσι μάθαμε να ζούμε… Στην παρούσα φάση προσπαθώ σκληρά να αποδώσω τα μέγιστα επιστρατεύοντας όλες τις δυνάμεις μου για να ανεβώ πιο ψηλά, να αγωνιστώ πιο δυνατά, να τρέξω πιο γρήγορα!¨HAFJEL NORWAY WORLD JUNIOR CHAMPIONSHIPS 2015WINTER OLYMPIC FLAME CEREMONY 2014 HAFJEL NORWAY WORLD JUNIOR CHAMPIONSHIPS 2015-2 maria in action !!!