Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Βελτίωση στο IBU Cup 3

Τσακίρης Αθανάσιος

Με μισογεμάτο ποτήρι επιστρέφει η Ελληνική ομάδα από το Ibu cup 3 που πραγματοποιήθηκε στην Ridana της Ιταλίας σήμερα 15/12/12 αφού δεν πέτυχαν όλοι αθλητές τις επιδόσεις που είχαν στόχο. Στα 10 χλμ ο Τσακίρης Αθανάσιος για ακόμη μια φορά είχε το καλύτερο αποτέλεσμα σε μια μεγάλη διοργάνωση με άψογες βολές (1 άστοχη) και ικανοποιητικό σκι πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε 87ος από 125 αθλητές και ποσοστό 17,7%. Ο Αγγέλης Απόστολος ήταν στο σκι πολύ καλός αλλά με τις μέτριες βολές του (4 άστοχες) έχασε για λίγα δευτερόλεπτα το ποσοστό διαφοράς (20%) που θα του έδινε την πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντρών του 2013, τελικά τερμάτισε στην 101η θέση με ποσοστό 21%. Ο Καραμίχας Κλεάνθης δεν είναι σε καλή κατάσταση τερμάτισε 111ος και όπως και τους προηγούμενους αγώνες είχε πολύ καλές βολές (1 άστοχη) αλλά μέτριο σκι. 

Στα 7,5 χλμ η Τσακίρη, μια από τα ίδια με τον Αγγέλη, έχασε για λίγα δευτερόλεπτα το ποσοστό που επιδίωκε  και τερμάτισε 69η από 79 αθλήτριες με 4 άστοχες βολές και ποσοστό 21,4%. Η Κιουρκενίδου Χριστίνα ήταν πολύ βελτιωμένη από τα δύο προηγούμενα IBU Cup τόσο στο σκι όσο και στις βολές (1 άστοχη) και τερμάτισε με ένα καλό ποσοστό διαφοράς (31%) 75η.   

Με βάση τις επιδόσεις των αθλητών μας στα τρία IBU Cup που συμμετείχαν κέρδισαν την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντρών – Γυναικών του 2013 οι Α. Τσακίρης, Κ. Καραμίχας και Π. Τσακίρη. Οι Α. Αγγέλης, Δ. Κάππας και Κιουρκενίδου σημείωσαν τεράστια βελτίωση στις επιδόσεις τους από την περσινή χρονιά αλλά δεν κατάφεραν, κυρίως ο Αγγέλης, να προκριθούν στις λεπτομέρειες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Επίσης, στα θετικά είναι η βελτίωση της βαθμολογίας της χώρας μας στη γενική κατάταξη της IBU, βρίσκεται στην 35η από την 40η που ήταν την περσινή χρονιά. H αγωνιστική περίοδος μόλις ξεκίνησε και οι αθλητές μας δείχνουν αποφασισμένοι στους επόμενους αγώνες να υπερβάλλουν εαυτούς και να βελτιώσουν τις προσωπικές επιδόσεις τους.