Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

IBU Congress 31/8-3/9/2012

Ολοκληρώθηκε στο Merano της Ιταλίας το συνέδριο της IBU με τη συμμετοχή 48 χωρών μεταξύ αυτών και της χώρας μας, που εκπροσωπήθηκε από τον Τσουρέκα Τιμολέων.

Τα κύρια θέματα του συνεδρίου ήταν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός των περιόδων 2010-11 και 2011-12, η έγκριση των προϋπολογισμών των περιόδων 2012-13 και 2013-14.Τα οικονομικά δεδομένα της IBU βρίσκονται σε πολύ καλά δεδομένα και διασφαλίζουν την άρτια λειτουργία του οργανισμού όπως και την περαιτέρω ενίσχυση των εθνικών ομοσπονδιών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που επηρεάζει αρνητικά την λειτουργία των περισσοτέρων ομοσπονδιών. 

Οι αρχαιρεσίες ανέδειξαν τους Iliev V. και Oja Kristian νέα μέλη της Τεχνικής επιτροπής,οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη δύο νέων μελών στην Τεχνική επιτροπή. Η ψήφιση νέων κανονισμών οι οποίοι όμως δεν επηρεάζουν τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων και η ανάθεση των παγκοσμίων πρωταθλημάτων ύστερα από “σκληρό” ανταγωνισμό στους Holmenkollen (NOR) και Hochfilzen (AUT) 2016 και 2017 αντίστοιχα.