Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

2o Κύπελλο Θερινού Διάθλου

Μια ακόμη σπουδαία διοργάνωση Κυπέλλου Ελλάδος θερινού διάθλου (σκοποβολή και τρέξιμο) πραγματοποιήθηκε στην Νάουσα, η οποία ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών: ΕΟΣ Νάουσας και ΕΟΧΑ. Οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με τα άριστα οργανωτικά επίπεδα και το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο των αθλητών ικανοποίησαν τους συμμετέχοντες και πρόσφεραν εντυπωσιακό θέαμα στους πολλούς θεατές που κατέκλυσαν το πάρκο του Αγίου Νικολάου. 

Αγωνιστικά επικράτησαν τα φαβορί και τα χρυσά μετάλλια κέρδισαν οι νικητές του 1ου κυπέλλου. Στην κατηγορία Παίδων νικητής ήταν ο Ιωάννης Αναστασιάδης που ξεχώρισε από την αρχή με πολύ καλή σκοποβολή και γρήγορο τρέξιμο για ακόμη μια φορά, ενώ έγινε «μάχη» από 5 αθλητές για τις άλλες δύο θέσεις του βάθρου, με τον Κωνσταντίνο Αναστασιάδη να τερματίζει δεύτερος και τον Ευάγγελο Αθανασίου τρίτος.

Στις Κορασίδες, ο συναγωνισμός ήταν επίσης έντονος, με τις βολές στη θέση ορθίων να καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα και τις Χριστίνα Ρόζα, Γεωργία Τσιάρκα και Λυδία Τσιάτσιου να κατακτούν τις τρεις πρώτες θέσεις.

Στις κατηγορίες Παμπαίδων και Παγκορασίδων οι πρώτοι νικητές Βασίλειος Τσουρέκας και Κλεονίκη Αναστασιάδου αντίστοιχα, επικράτησαν δύσκολα σε αυτήν τη διοργάνωση και ξεχώρισαν λόγω της απολεσματικότητα τους στις βολές . Τα υπόλοιπα μετάλλια πήραν ο Θεόδωρος Βαδεβούλης (αργυρό) και ο Αναστάσιος Νάκας (χάλκινο) στους παμπαίδες και η Βασιλική Μπίσα (αργυρό) με την Ελένη Μπίσα (χάλκινο) στις Παγκορασίδες.

Οι πρώτες 3άδες ανά κατηγορία:

● Παίδες

1. Αναστασιάδης Ιωάννης (ΔΡΑ)

2. Αναστασιάδης Κωνσταντίνος (ΔΡΑ)

3. Αθανασίου Ευάγγελος (ΑΟΦ)

● Κορασίδες

1. Ρόζα Χριστίνα (ΑΟΦ)

2. Τσιάρκα Γεωργία (ΝΑΟ)

3. Τσιάτσιου Λυδία (ΝΑΟ)

● Παμπαίδες

1. Τσουρέκας Βασίλειος (ΜΕΤ)

2. Βαδεβούλης Θεόδωρος (ΜΕΤ)

3. Νάκας Αναστάσιος (ΜΕΤ)

● Παγκορασίδες

1. Αναστασιάδου Κλεονίκη (ΑΟΦ)

2. Μπίσα Βασιλική (ΜΕΤ)

3. Μπίσα Ελένη (ΜΕΤ)

Τέλος ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός αθλητών συμμετείχε και στις προαγωνιστικές κατηγορίες, οι οποίοι εντυπωσιάσαν με τις δεξιότητες τους στην σκοποβολή για ακόμη μια φορά.