Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Ένα Χρυσό και τρία Αργυρά στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα

Μία από τις καλύτερες παρουσίες σε διεθνείς αγώνες στην ιστορία της ΕΟΧ είχαν οι Έλληνες Διαθλίστες στο Βαλκανικό πρωτάθλημα θερινού Διάθλου με ρόλλερσκι στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας τις 29-30 Αυγούστου.

Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο αθλητής του ΕΟΣ Μετσόβου Αγγέλης Απόστολος στο αγώνισμα των 10 χλμ σπριντ της κατηγορίας Εφήβων. Με 6 πετυχημένες βολές (6/10), άριστο ρόλλερσκι και χρόνο21:44,6 κέρδισε τους 14 αθλητές από τέσσερις χώρες και επιβεβαίωσε τη φήμη του μεγάλου ταλέντου, χαρίζοντας στην χώρα μας ένα χρυσό μετάλλιο σε διεθνή αγώνα Διάθλου, μετά από πολλά χρόνια. Στις νεανίδες και στο αγώνισμα των 7,5 χλμ σπριντ η παρουσία της Χριστίνας Κιουρκενίδου ήταν το ίδιο πετυχημένη. Η Δραμινή αθλήτρια μας ξάφνιασε ευχάριστα και χωρίς να έχει το απόλυτο στις βολές (7/10) – όπως συνήθως – κέρδισε το αργυρό μετάλλιο μετά από σπουδαία εμφάνιση. Ο χρόνος της ήταν 23:26,5 1:49 λεπτά πίσω από τη Βουλγάρα Kadeva Daniela. Στην κατηγορία αντρών ο Καραμίχας Κλεάνθης τερμάτισε 13ος μεταξύ 17 αθλητών που συμμετείχαν με 7/10 βολές και χρόνο 28:50,3. Η επίδοση του ήταν πραγματικά ικανοποιητική αφού συμμετείχαν οι ομάδες των παγκοσμίων κυπέλλων της Bουλγαρίας, Σερβίας και FYROM.

Στο αγώνισμα της καταδίωξης (Pursuit) οι έλληνες αθλητές ήταν εξίσου πολύ καλοί και κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στις κατηγορίες νεανίδων και εφήβων με τους Κιουρκενίδου και Αγγέλη αντίστοιχα.  Η Κιουρκενίδου είχε χρόνο 35:43,5 και 7 άστοχες βολές (13/20) ενώ ο Αγγέλης με 8 άστοχες βολές (12/20) τερμάτισε με χρόνο 34:19,0 40 δευτερόλεπτα πίσω από τον Βούλγαρο Palevski Radi.  Ο Καραμίχας τερμάτισε επίσης στην ίδια θέση με αυτή του σπριντ (13ος) με 7 άστοχες βολές και χρόνο 48:22,8.

Οι άριστες επιδόσεις ήρθαν σε μια δύσκολη για την ΕΟΧ περίοδο και πραγματικά τις είχαν ανάγκη τόσο οι αθλητές όσο και οι προπονητές αφού επιζητούσαν ένα κίνητρο να αντεπεξέλθουν στις επίπονες προσπάθειες τους να κάνουν αθλητισμό υψηλού επιπέδου.