Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Εκτοξεύτηκε το Δίαθλο

Νέα μεγάλη εμφάνιση των Διαθλητών και πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά τους Τσακίρη Αθανάσιο και Παναγιώτα, του Καραμίχα Κλεάνθη. Ο Μετσοβίτης πρωταθλητής αυτή τη φορά ήταν βελτιωμένος τόσο στη σκοποβολή όσο και στο σκι με αποτέλεσμα να κάνει μια εξαιρετική παρουσία στα 10 χλμ στο 3ο IBU cup που φιλοξενήθηκε στο Οbertilliach της Αυστρίας σήμερα 16 Δεκεμβρίου. Με χρόνο 28:59,2 και 2 άστοχες βολές τερμάτισε 111ος από 136 αθλητές που συμμετείχαν. Στο ίδιο αγώνισμα ο Τσακίρης Αθανάσιος ήταν πάλι πολύ καλός και τερμάτισε 92ος με χρόνο 28:01,2 και 1 άστοχη βολή, δίνοντας υπερπολύτιμους βαθμούς στην ελληνική ομάδα.

Στο αγώνισμα των 7,5 χλμ γυναικών η Γιώτα Τσακίρη ήταν αρκετά καλή και κατετάγη 88η από 102 αθλήτριες με χρόνο 28:53,0 και 3 άστοχες βολές.

Η ελληνική αποστολή, που ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, είναι απόλυτα ικανοποιημένη από τις επιδόσεις της στα IBU Cup του Δεκεμβρίου αφού πέτυχε όλους τους στόχους της. Μετά από πολλά χρόνια η χώρα μας, πρώτη φορά μετά τους νέους κανονισμούς της διεθνής ομοσπονδίας, θα εκπροσωπηθεί σε παγκόσμιο πρωτάθλημα αντρών-γυναικών με τρεις αθλητές.