Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Ετήσιο Βαλκανικό Συνέδριο Διάθλου

Στο Predeal της Ρουμανίας πραγματοποιήθηκε το Ετήσιο Βαλκανικό Συνέδριο Διάθλου τις 13-15 Μαΐου. Το συνέδριο ήταν ιδιαίτερα πετυχημένο για τρεις λόγους: Πρώτος, συμμετείχαν εκπρόσωποι από επτά Βαλκανικές χώρες και την IBU εκπροσώπησαν οι Václav Firtik, αντιπρόεδρος του ΔΣ και επικεφαλής της επιτροπής ανάπτυξης, και ο τεχνικός διευθυντής Iliev Ventzi. Δεύτερος, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν ουσιαστικά ζητήματα του Διάθλου. Τρίτος, τα υψηλά οργανωτικά επίπεδα του συνεδρίου και η άψογη φιλοξενία της Ρουμανικής Ομοσπονδίας η οποία εκπροσωπήθηκε από όλα τα διοικητικά και τεχνικά στελέχη της.  

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η οργάνωση του βαλκανικού πρωταθλήματος, η επιμόρφωση των στελεχών, η συνεργασία στην προετοιμασία των εφηβικών ομάδων, η οργάνωση και αναβάθμιση της Βαλκανικής επιτροπής και ο ορισμός νέου συντονιστή. Επιπρόσθετα έγινε παρουσίαση σε βάθος από τους εκπροσώπους της IBU των νέων αγωνιστικών δεδομένων και πως επηρεάζουν τις Βαλκανικές χώρες καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης του αθλήματος.

Παράλληλα έγινε ξενάγηση, από τους οργανωτές, των νέων εγκαταστάσεων που ολοκληρώνονται στην περιοχή και που θα φιλοξενήσουν τα επόμενα Βαλκανικά πρωταθλήματα και το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φέστιβαλ του 2013. Πραγματικά, οι νέες εγκαταστάσεις (2 πεδία βολής ολυμπιακών προδιαγραφών με αντίστοιχες πίστες ρόλλερσκι 1.5 και 2.5 χλμ., τέσσερις βατήρες αλμάτων και έξι πίστες αντοχής) άφησαν άφωνους τους ξένους επισκέπτες αφού αποτελούν μοναδικό επίτευγμα για τα Βαλκανικά δεδομένα.

Την ομοσπονδία μας εκπροσώπησε ο Τσουρέκας Τιμολέων, ο οποίος ψηφίστηκε συντονιστής της επιτροπής για την επόμενη περίοδο.