Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Νικητές οι Τσουρέκας (δις), Χαραλαμπίδου και Νιμπήτη

Έντονος ήταν ο συναγωνισμός στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Διάθλου που διεξήχθε στο Φαλακρό της Δράμας. Την πρώτη ημέρα, 10.3.18, στο αγώνισμα της ταχύτητας ο Νίκος Τσουρέκας ήταν ο μεγάλος νικητής της κατηγορίας αντρών μετά από μια ᾽᾽δραματική᾽᾽ κούρσα που κρίθηκε στις βολές. Ο Τσουρέκας ήταν πιο εύστοχος (3 άστοχες βολές) από το φαβορί Καραμίχα Κλεάνθη (5 άστοχες) και ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε Πρωτάθλημα Διάθλου. Το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε ο Δημήτρης Μπατσής με 6 άστοχες βολές. Στις γυναίκες η Κωνσταντίνα Χαραλαμπίδου έκανε την μεγάλη έκπληξη και πήρε το χρυρό μετάλλιο χάρη στην εξαιρετική σκοποβολή  (2 άστοχες βολές) αφήνοντας το μεγάλο φαβορί Γεωργία Νιμπήτη (5 άστοχες) στη δεύτερη θέση. Τρίτη τερμάτισε η Ελευθερία Στανίδου με 10 άστοχες βολές. Στους Παίδες και Κορασίδες οι Γιώργος Αναστασιάδης και Νεφέλη Τίτα, αντίστοιχα, ήταν αλάνθαστοι και εξαιρετικοί στο σκι και κέρδισαν μάλλον εύκολα τους αντιπάλους τους.

Τη δεύτερη ημέρα (11.3.18) στο αγώνισμα ατομικής χρονομέτρησης στους άντρες ο Νίκος Τσουρέκας (4 άστοχες) κέρδισε το δεύτερο χρυσό. Ο συναγωνισμός του με τον δεύτερο Καραμίχα Κλεάνθη (6 άστοχες) κρίθηκε στις βολές αν και στο σκι ο δεύτερος είχε καλύτερο χρόνο. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Σταύρος Χριστοφορίδης που εκμεταλεύτηκε την αστοχία των πολύ νεώτερων συναθλητών. Ένας από τους κορυφαίους αθλητές της ιστορίας του ελληνικού Διάθλου, ανέβηκε μετά από πολλά χρόνια στο βάθρο των νικητών.   Στις γυναίκες η Γεωργία Νιμπήτη ήταν πολύ καλύτερη στο σκι και πολύ προσεχτική στις βολές (11 άστοχες) και πήρε την πρώτη θέση χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Το αργυρό πήρε η χθεσινή νικήτρια Κωνσταντίνα Χαραλαμπίδου (11 άστοχες) και το χάλκινο η Στάκινου Ελευθερία (20 άστοχες).

Στους παίδες και κορασίδες, στο ίδιο αγώνισμα, οι Γιώργος Αναστασιάδης (2 άστοχες βολές) και Νεφέλη Τίτα (καμία άστοχη βολή) επανέλαβαν την χθεσινή εμφάνιση και ανέβηκαν και πάλι στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Θα πρέπει επίσης να τονιστεί το γεγόνος ότι για πρώτη φορά στο άθλημα του Διάθλου, αθλητές του ΕΟΣ Λάρισας (Δρακωτός Γεώργιος και Αχιλλέας) κέρδισαν μετάλλια σε πανελλήνιους αγώνες. Ο Γιωργός Δρακωτός τερμάτισε στη δεύτερη και τρίτη θέση και ο αδελφός του Αχιλλέας στην τρίτη θέση (ταχύτητα) με εξαιρετικές βολές .