Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

ΠΑΧ Διάθλου

Οι Νικόλαος Τσουρέκας και Μαρία Τσακίρη ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Διάθλου αφού κέρδισαν δύο χρυσά μετάλλια σε ισάρριθμα αγωνίσματα. Στο Φαλακρό της Δράμας της 16 και 17 Μαρτίου διεξήχθε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα Διάθλου των τελευταίων ετών με ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο και υψηλό ανταγωνισμό στις εφηβικές κατηγορίες. Στους εφήβους και στο αγώνισμα του ατομικής χρονομέτρησης ο Γιώργος Δρακωτός ήταν πιο εύστοχος (9 άστοχες) από τους συναθλητές του και πέτυχε να κερδίσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος με συνολικό χρόνο 61:55,0. Στο αγώνισμα της ταχύτητας ο Ευάγγελος Ηλίας με χρόνο 28:20,64 και έξι άστοχες βολές κέρδισε στις λεπτομέρειες τον τίτλο του πρωταθλητή και το χρυσό μετάλλιο.

Στις νεανίδες στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης οι πολύ καλές βολές (8 άστοχες) της Ιωάννας Κωτσάλου, την ανέβασαν στο βάθρο των νικητριών και στην πρώτη θέση με χρόνο 42:22,3. Η Στυλιανή Γιαννακοβίτη πήρε το αίμα της πίσω με το εξαιρετικό σκι και πρώτευσε στο αγώνισμα της ταχύτητας με χρόνο 26:32,29 και έξι άστοχες βολές. 

Στην κατηγορία Παίδων έγινε απίστευτα πράγματα με τρεις αθλητές να διεκδικούν τα μετάλλια και τον τίτλο του πρωταθλητή ελλάδος. Τελικά στην ατομική χρονομέτρηση ο Αχιλλέας Δρακωτός ήταν ο μεγάλος νικητής με χρόνο 16:13,6 και μια άστοχη βολή . Στον αγώνισμα της ταχύτητας ο Αθανάσιος Γάστης με απόλυτη ευστοχία στις βολές και χρόνο 10:52,20 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο.

Στις Κορασίδες η Μαρία Δήμητρα Τσιάρκα δεν είχε αντίπαλο και κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια σε ισάρριθμα αγωνίσματα με εξαιρετικές επιδόσεις: Στην ατομική χρονομέτρηση είχε συνολικό χρόνο 21:52,4 και 10 άστοχες βολές και στο αγώνισμα της ταχύτητας  μία άστοχη βολή και χρόνο 12:07,19.