Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Θερινού Διάθλου

Πολύ θετικά ήταν τα μηνύματα εν᾽όψη της νέας περιόδου για τους αθλητές της εθνικής ομάδας από το Παγκόμιο Πρωτάθλημα Θερινού Διάθλου που ολοκληρώθηκε στο Κέι Γκρατιστεί της Ρουμανίας. Από τα δύο αγωνίσματα που συμμετείχαν οι αθλητές και η αθλήτρια μας, τις καλύτερες επιδόσεις τις έκαναν στην ταχύτητα τις 29 Αυγούστου 2015. Στα 10 χλμ κατηγορίας αντρών ο Κλεάνθης Καραμίχας τερμάτισε 31ος με χρόνο 26:39.7 και οκτώ πετυχημένες βολές από 56 αθλητές που συμμετείχαν, επίδοση που αποτελεί την καλύτερη που είχε ποτέ η χώρα μας στον συγκεκριμένο θεσμό. Ο Απόστολος Αγγέλης είχε έναν από τους καλύτερους χρόνους στο ρολλερσκι αλλά οι βολές του ήταν κακές (7 ποινές) με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 40ή θέση με χρόνο 27:36.7. Η Μαρία Τσακίρη ήταν σχεδόν άψογη στις βολές (2 ποινές) και με χρόνο 27:23,4 τερμάτισε 27η από 35 αθλήτριες που συμμετείχαν στα 7,5 χλμ της κατηγορίας νεανίδων.
Στους εφήβους και στα 10 χλμ ο Νικόλαος Τσουρέκας, από τους νεώτερους αθλητές των αγώνων, με πολύ καλό ρολλερσκι, 30.03,0 ο χρόνος του και 5 ποινές στις βολές, κατετάγη 45ος και με το Δημήτρη Κυριαζή να τερματίζει στην 49 θέση με χρόνο 30:45,3 και 3 ποινές.
Στο αγώνισμα της καταδίωξης (30\8\15) οι αθλητές μας είχαν πολλά προβλήματα με τις βολές πράγμα που αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για να διεκδικήσουν κατι καλύτερο από τις επιδόσεις της πρώτης ημέρας.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής Ξάνθης Κυριάκος δήλωσε: ‘’Είμαστε γενικά πολύ ικανοποιήμενοι από τις επιδόσεις των αθλητών μας, αφού είχαν καλύτερα αποτελέσματα από ξένους αθλητές με καλύτερη βαθμολογία. Τα παιδιά έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια όλο το καλοκαίρι αλλά μας έλειψε η ειδική προπόνηση σε πεδίο βολής. Η πρώτη φάση προετοιμασίας ολοκληρώθηκε και συνεχίζουμε με ζήλο την προσπάθεια μας’’.