Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Νέα εποχή στην IBU

Αλλαγή σελίδας για το άθλημα του Διάθλου μετά το 13ο Τακτικό Συνέδριο της Διεθνής Ένωσης Δίαθλου (IBU) που διεξήχθε στο Poreč, Κροατία, 5-9 Σεπτεμβρίου 2018, με περίπου 300 εκπροσώπους από τις 53 ομοσπονδίες. Οι αρχαιρεσίες, ολοκληρώθηκαν τις Παρασκευή 7.09, ανέδειξαν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνής Ομοσπονδίας και σηματοδότησαν την νέα εποχή στο άθλημα, αφού η σύνθεση του περιλαμβάνει αρκετά νέα μέλη και έναν νέο πρόεδρο τον Σουηδό Olle Dallin o οποίος αντικατέστησε  ύστερα από 25 χρόνια θητείας τον Νορβηγό Anders Besseberg.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν οι βελτιώσεις στο καταστατικό της IBU, οι αλλαγές κανονισμών και κυρίως ένας νέος κώδικας δεοντολογίας της IBU. Την Κυριακή αποφασίστηκαν οι οικοδεσπότες των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων IBU 2021 (Pokjuka) και 2023 (Oberhof) καθώς και ο οικοδεσπότης του 14ου Τακτικού Συνεδρίου το 2020 (Πράγα). Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν την Κυριακή, με ένα επίσημο δείπνο στο οποίο γιορτάστηκαν τα 25 χρόνια της IBU και τιμήθηκαν προσωπικότητες του αθλήματος.

Την ΕΟΧΑ εκπρόσωπησαν οι Δημοσθένης Γυρούσης και Τιμολέων Τσουρέκας. Ο προέδρος της ΕΟΧΑ δήλωσε:

“Οι ομοσπονδίες έθεσαν τις βάσεις για το μέλλον του αθλήματος αφού στόχος του συνεδρίου ήταν να δημιουργηθεί ένας διεθνής οργανισμός με αποτελεσματικό διοικητικό, αθλητικό και εμπορικό πλαίσιο που θα τοποθετεί τους αθλητές της στο επίκεντρο του οργανογράμματος της. Επιπρόσθετα,  προσπαθήσαμε, ύστερα από μια σειρά επαφών με τα μέλη του ΔΣ και τους οργανωτές των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, να εξασφαλίσουμε υποστήριξη – που σημαίνει δωρεάν προετοιμασίες, εξοπλισμό και τεχνογνωσία – για την ομοσπονδία και τους αθλητές μας.”