Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Η αποστολή της Λωζάνης

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι ετοιμασίες για την αποστολή της Ολυμπιάδας Νέων 2020 που θα διεξαχθεί στην Λωζάνη της Ελβετίας από τις 9 εως 22. Η ελληνική αποστολή θα συμμετάσχει με έξι αθλητές και έξι αθλήτριες σε πέντε αθλήματα, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Η αποστολή έχει προγραμματιστεί να μοιραστεί σε δύο περιόδους: η πρώτη (7-16.01.20) αφορά τους αθλητές του Διάθλου και των Αλπικών και η δεύτερη 

(16-23.01.20) τους αθλητές Δρ. Αντοχής, Ελεύθερου Σκι και Χιονοσανίδας.  Αρχηγός της αποστολής θα είναι ο εκπρόσωπος στην ΕΟΕ της ΕΟΧΑ, Βασίλειος Κατσώρας.

Στο άθλημα των Αλπικών οι δύο χιονοδρόμοι που θα μας εκπροσωπήσουν είναι οι Χρήστος Μαρμαρέλης και Μαρία Νικολέτα Καλτσογιάννη με συνοδό την Σοφία Γκρίτση, μέλος του ΔΣ της ΕΟΧΑ.  Το πρόγραμμα των αγωνισμάτων για τα αλπικά αγωνίσματα έχει ως εξής:

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου: Υπεργιγαντιαία τεχνική κατάβαση (SG) ανδρών γυναικών

Σάββατο 11 Ιανουαρίου: Σύνθετο Αλπικό (ΑC) ανδρών γυναικών

Κυριακή 12 Ιανουαρίου: Γιγαντιαία τεχνική κατάβαση (GS) γυναικών

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου: Γιγαντιαία τεχνική κατάβαση (GS) ανδρών

Τρίτη 14 Ιανουαρίου: Τεχνική κατάβαση (SL) ανδρών γυναικών

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου: Παράλληλο (SL) ομαδικό μικτό

Στο άθλημα του Διάθλου θα λάβουν μέρος οι Άγγελος Αντωνιάδης, Ιωάννα Κώτσαλου, Νεφέλη Τίτα και Χαραλαμπίδου Κωνσταντίνα, με συνοδό τον ομοσπονδιακό προπονητή Κυριάκο Ξάνθη. Το πρόγραμμα των αγωνισμάτων για το Δίαθλο έχει ως εξής:

Σάββατο 11 Ιανουαρίου: Ατομικό 12,5 χλμ ανδρών και 10 χλμ γυναικών

Κυριακή 12 Ιανουαρίου: Μικτή σκυταλοδρομία

Τρίτη 14 Ιανουαρίου: Ταχύτητα 7,5 χλμ ανδρών και 6 χλμ γυναικών

Στο άθλημα των Δρ. Αντοχής θα συμμετέχουν οι Γιώργος Αναστασιάδης, Σπύρος Παπαδόπουλος, Στυλιανή Γιαννακοβίτη και Ελένη Ιωάννου, με συνοδό τον ομοσπονδιακό προπονητή, Νίκο Αναστασιάδη. Το πρόγραμμα των αγωνισμάτων έχει ως εξής:

Σάββατο 18 Ιανουαρίου: XC Cross ανδρών γυναικών

Κυριακή 19 Ιανουαρίου: Ταχύτητα ανδρών γυναικών

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου: Ατομικό ανδρών και γυναικών

Στα αθλήματα Ελεύθερου Σκι και Χιονοσανίδας θα συμμετέχουν οι Γιώργος Αμπανίδης και Δημήτριος Γραικός αντίστοιχα με συνοδό τον ομοσπονδιακό προπονητή, Φώτη Δασκαλόπουλο. Το πρόγραμμα των αγωνισμάτων έχει ως εξής:

Κυριακή 19 Ιανουαρίου: Ski Cross (SC) ανδρών 

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου: Boardercross (SBX) ανδρών 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αρχεία [2]