Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Διπλή πρόκριση για το παγκόσμιο

Την πρόκριση δύο αθλητών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντρών Διάθλου πανηγυρίζει η ελληνική ομάδα μετά την εξαιρετική εμφάνιση, από βαθμολογικής πλευράς, του Νικόλαου Τσουρέκα στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Αντρών που διεξάγεται στο Ντουσνίκη της Πολωνίας από τις 24 εως 31 Ιανουαρίου. Ο Μετσοβίτης πρωταθλητής έκανε ρεκόρ καριέρας στην συγκομιδή βαθμών IBU, αφού στο αγώνισμα των 10 χλμ τερμάτισε 109ος με χρόνο 31:15.5, 3 άστοχες βολές και 136,86 βαθμούς.  Η πρόκριση αποτελεί τόσο προσωπική όσο και εθνική δικαίωση αφού πλέον ο αθλητής και συνολικά η ελληνική ομάδα ανεβαίνουν αγωνιστικό επίπεδο.

Ο Αγγέλης Απόστολος στο ίδιο αγώνισμα, κατετάγη 106ος με χρόνο 30:58.8, 4 άστοχες βολές και 128,71 βαθμούς. Η επίδοση του δεν συνάδει με τον επίπεδο του, αλλά τα προβλήματα υγείας που είχε το τελευταίο διάστημα τον είχαν κρατήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για σημαντικό διάστημα και πλέον προσπαθεί να βρει την αγωνιστική του φόρμα.  Την πρόκριση του για το παγκόσμιο πρωτάθλημα την είχε εξασφαλίσει από την περσινή περιόδο.

Ο Αλέξης Βάνιας, ο τρίτος έλληνας αθλητής που συμμετείχε στη διοργάνωση βελτίωσε το αγωνιστικό του επίπεδο σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες και πέτυχε  αξιοσημειώτη βαθμολογία (169,46 ΙΒU points).