Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

ΕΥΟF 2019

Για το Σαράγεβο αναχώρησε η ελληνική αποστολή που θα πάρει μέρος στο Χειμερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας το οποίο αρχίζει το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει ως και τις 16 Φεβρουαρίου.
Αρχηγός αποστολής είναι το μέλος της ΕΟΕ Βασίλης Κατσώρας και την ομάδα αποτελούν 11 αγόρια και κορίτσια τα οποία είναι: Χρήστος Μαρμαρέλλης, Αθανάσιος Τσιτσέλης, Αθανάσιος Δημήτριος Λουκάς, Φαίδρα Μανιουδάκη, Μαρία Ελένη Τσιοβόλου (Αλπικό Σκι), Κωνσταντίνα Χαραλαμπίδου, Ελευθερία Στανίδου (Δίαθλο), Αθανάσιος Αθανασίου, Ελένη Ιωάννου (Δρόμοι Αντοχής), Δημήτρης Γραικός (Χιονοσανίδα) και Μαλαματένια Καραγιάννη (Καλλιτεχνικό πατινάζ).
Οι προπονητές που τους συνοδεύουν είναι οι: Ευάγγελος Πρώιος (Αλπικό Σκι), Κυριάκος Ξάνθης (Δίαθλο), Αλέξανδρος Μπόσκος (Δρόμοι Αντοχής), Φώτιος Δασκαλόπουλος (Χιονοσανίδα), Ιωάννα Κοντογεωργακοπούλου (Καλλιτεχνικό Πατινάζ). Στο Σαράγιεβο θα ταξιδέψει επίσης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κος Σπύρος Καπράλος.
Στους αγώνες που θα γίνουν στο Σεράγεβο και στο Ανατολικό Σεράγεβο, μετέχουν 46 Ευρωπαϊκές Εθνικές Ολυμπιακές με πάνω από 1.600 αθλητές ηλικίας 14-18 ετών που θα αγωνιστούν σε οκτώ χειμερινά αθλήματα: αλπικό σκι, δίαθλο, σκι αντοχής, καλλιτεχνικό πατινάζ, χόκεϊ επί πάγου, πατινάζ ταχύτητας, σνόουμπορντ και κέρλιν.

Η χώρα μας όπως πάντα θα παρελάσει πρώτη με σημαιοφόρο την Αθλήτρια του Αλπικού Σκι Μαρία Ελένη Τσιοβόλου. H Τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί 10.2.2019.