Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Μετάλλια στο Βαλκανικό

Σειρά της Ιωάννας Κώτσαλου να κερδίσει ένα μέταλλιο σε Βαλκανικούς αγώνες Εφήβων Νεανίδων Διάθλου με εξαιρετική επίδοση. Στη Σιένιτσα της Σερβίας διεξήχθε το 2ο Βαλκανικό κύπελλο και στο αγώνισμα των 6 χλμ η αθλήτρια του ΕΟΣ Μετσόβου τερμάτισε στη δεύτερη θέση με χρόνο 22:41.88 και 2 άστοχες βολές. Στο ίδιο αγώνισμα η Κωνσταντίνα Χαραλαμπίδου κατετάγη τέταρτη από 16 αθλήτριες που συμμετείχαν.

Στους εφήβους την καλύτερη επίδοση από την ελληνική ομάδα είχε ο Αθανάσιος Γάστης ο οποίος τερμάτισε 10ς από 27 αθλητές που έλαβαν μέρος.

Στον αγώνα της Κυριακής (14/2), στο πλαίσιο του βαλκανικού κυπέλλου νεανίδων που πραγματοποιήθηκε στη Σιένιτσα, η αθλήτρια του ΕΟΣ Δράμας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο δίνοντας μάλιστα σκληρή μάχη με την Ιωάννα Κώτσαλου.

Η Δραμινή αθλήτρια είχε συνολικά τέσσερις χαμένες βολές, δύο από την πρηνηδόν στάση και άλλες δύο στην όρθια, ολοκληρώνοντας τον αγώνα σε 28:01.74 πίσω από τις δύο Ρουμάνες Αντελίνα Ριμπέου (τρεις χαμένες βολές) και Ντορίνα Πουσκάριου (τέσσερις χαμένες βολές).

Πίσω από την Χαραλαμπίδου τερμάτισε η Ιωάννα Κώτσαλου, που αν και πέρασε αλάνθαστη στην πρώτη επίσκεψη στο σκοπευτήριο (πρηνηδόν), στη συνέχεια (όρθια θέση) είχε 2/5 βολές και με συνολικό χρόνο 28:03.00 κατέκτησε την τέταρτη θέση. Η ποινή των 2 λεπτών, λόγω σφάλματος στον χώρο των ποινών,  της στοίχισε ένα ακόμη μετάλλιο.