Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Π.Α.Χ. Α-Γ-Ε-Ν & Π-Κ Παράλληλης Γιγαντιαίας Τεχνικής Κατάβασης (PGS)

Το Σαββατοκύριακο 14 & 15 Φεβρουαρίου 2009 διεξήχθη στο Χ.Κ. Βασιλίτσας με επιτυχία και κάτω από καλές καιρικές συνθήκες ο πρώτος αγώνας χιονοσανίδας για την αγωνιστική περίοδο 2009. Ήταν αγώνας Παράλληλης Γιγαντιαίας Τεχνικής Κατάβασης (PGS) για όλες τις κατηγορίες.  Το Σάββατο έγιναν οι Π.Α.Χ. Α-Γ-Ε-Ν & Π-Κ με συμμετοχή 47 αθλητριών και αθλητών από 10 σωματεία.
Στους Άνδρες νικητής ήταν ο Νικόλαος Γραμματικόπουλος του Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης, στους Έφηβους ο Γεώργιος Μαντζώρας του Ε.Ο.Σ. Αλμυρού και στους Παίδες ο Ιωάννης Δούμος του Ο.Χ. Έδεσσας. Στις Γυναίκες νικήτρια ήταν η Κρυσταλένια Σαραϊδάρη του Ε.Ο.Σ. Σερρών, στις Νεάνιδες η Δανάη Σάλλη του Σ.Χ.Ο. Μέγας Αλέξανδρος και στις Κορασίδες η Ιωάννα Λιχούνα του Σ.Χ.Ο. Μέγας Αλέξανδρος.
Τη Κυριακή έγινε το 1ο Κύπελλο Ελλάδος Α-Γ-Ε-Ν & Π-Κ με συμμετοχή 40 αθλητριών και αθλητών. Νικητής στους Άνδρες-Έφηβους ήταν ο Νικόλαος Γραμματικόπουλος του Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης, στους Παίδες ο Ιωάννης Δούμος του Σ.Χ.Ο. Μέγας Αλέξανδρος, στις Γυναίκες-Νεάνιδες η Κρυσταλένια Σαραϊδάρη του Ε.Ο.Σ. Σερρών και στις Κορασίδες η Ιωάννα Λιχούνα του Σ.Χ.Ο. Μέγας Αλέξανδρος.Τον αγώνα οργάνωσε ο Χ.Ο.Σ. Γρεβενών.