Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Η καλύτερη εμφάνιση

Πολύ καλή εμφάνιση από την Μαρία Τσακίρη στο 12ο Χειμερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας «Vorarlberg & Liechtenstein 2015» της χιονοδρομίας, το οποίο γίνεται ταυτόχρονα στην Αυστρία και το Λιχτενστάιν. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια από την Δράμα κατέκτησε την 28η θέση, ανάμεσα σε 79 συμμετέχοντες, στο αγώνισμα των 6 χλμ. σπριντ διάθλου, με χρόνο 24:04.5 και μια άστοχη βολή. Αυτή είναι η καλύτερη επίδοση αθλητή ή αθλήτριάς μας στην ιστορία του θεσμού στο αγώνισμα.

Η Τσακίρη δεν τα κατάφερε όμως το ίδιο καλά στο αγώνισμα της καταδίωξης (7,5 χλμ. πουρσουίτ). Οι μέτριες βολές της (σ.σ. 6 άστοχες) δεν της επέτρεψαν να κάνει κάτι καλύτερο από την 52η θέση, με χρόνο 37:38.8.

Η συμμετοχή είναι 900 αθλητές και αθλήτριες, ηλικίας 15 έως 18 ετών, από 45 χώρες. Τα αθλήματα είναι 8 και τα αγωνίσματα 29 στο σύνολό τους και η Ελλάδα συμμετέχει σε τρία αθλήματα και έξι αγωνίσματα, με τους Παναγιώτη Παπαπαναγιώτου, Γεώργιος Στοΐδη, Αναστασία Μάντσιου (αλπικό), Δημήτριο Μπατσή (δρόμο αντοχής) και Μαρία Τσακίρη (δίαθλο).

DSCF3947