Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Σε εξέλιξη η προετοιμασία των “Βoρείων”

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία των αθλητών Βορείων Αθλημάτων για την επόμενη περίοδο στα κατά τόπους προπονητικά κέντρα. Η πλειοψηφία των «μεγάλων» σωματείων ξεκίνησε συστηματικά την προετοιμασία των εφηβικών και παιδικών ομάδων με οργανωμένα προπονητικά camps, ενώ οι άντρες ουσιαστικά συνεχίζουν να γυμνάζονται χωρίς διάλειμμα από το τέλος της χειμερινής περιόδου.

Στη Νάουσα ο Κάππας δίνει έμφαση αυτό το διάστημα στη βελτίωση της αντοχής και της δύναμης: ποδήλατο και προπόνηση με βάρη είναι οι βασικές του προπονήσεις. Η εφηβική ομάδα του ΕΟΣ ξεκίνησε την προετοιμασία με καθημερινές προπονήσεις στον Άγιο Νικόλαο και στο Στάδιο.

Στο Μέτσοβο οι μεγάλοι (Γκούνκο, Καλοφύρης και Ξάνθης) πρωταγωνιστούν και φέτος σε ορειβατικούς μαραθώνιους και η φυσική τους κατάσταση είναι εδώ και βδομάδες σε υψηλά επίπεδα. Ο Καραμίχας ακολουθεί στους ίδιους ρυθμούς, με τους υπόλοιπους, την προετοιμασία του, χωρίς όμως να ξεφεύγει από το πρόγραμμα του Διάθλου. Η εφηβική και παιδική ομάδα βρίσκεται στην τρίτη βδομάδα προετοιμασίας με στόχο την προσαρμογή στην συστηματική προπόνηση: τρέξιμο με μπαστούνια, γυμναστήριο, ποδήλατο και ρολλερσκι είναι οι κύριες μορφές προπόνησης που ακολουθούν.

Στη Δράμα οι αθλητές έχουν αρχίσει να γυμνάζονται ατομικά με τους Τσακίρη Α. και Π. να τρέχουν – με επιτυχία – σε αγώνες ορεινής ποδηλασίας από τον Μάιο.

Στη Φλώρινα οι αθλητές του ΑΟΦ συνέχισαν την προετοιμασία τους και μετά τους αγώνες του χειμώνα δίνοντας έμφαση στην προπόνηση με ποδήλατο ενώ πολλοί αθλητές του αγωνίστηκαν και σε αγώνες. Η προπόνηση συνεχίζεται πιο εντατικά πλέον ενώ έχουν προγραμματίσει και προετοιμασία στη θάλασσα.

Στο Βόλο με μπροστάρη τον Κυριαζή η προετοιμασία των αθλητών είναι σε εξέλιξη αλλά βρίσκεται ακόμη σε εισαγωγική φάση.