Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

O Γιώργος Παπάσης νικητής στο Ρόλλερσκι

Ο Παπάσης Γεώργιος ήταν ο μεγάλος νικητής του Πρωταθλήματος Ρόλλερσκι που πραγματοποιήθηκε τις 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2015 στην Αμφίπολη. Ο αθλητής του ΕΟΣ Μετσόβου έκανε την μεγάλη έκπληξη όχι τόσο στο σπρίντ με τη δεύτερη θέση όσο στα 10 χλμ που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο. Τα αγωνίσματα των αντρών ήταν εντυπωσιακά αφού οι αθλητές ήταν ισάξιοι και τα μετάλλια κρίθηκαν στις λεπτομέρειες.
Ο Παπάσης Γέωργος (ΜΕΤ) στο αγώνισμα του σπριντ έκανε τον καλύτερο χρόνο στην προκριματική φάση αλλά έχασε στο fotofinish το χρυσό μετάλλιο από τον Απόστολο Αγγέλη (ΜΕΤ). Το χάλκινο μετάλλιο κρίθηκε και αυτό στο fotofinish με τον Κλεάνθη Καραμίχα να κερδίζει τον Δημήτρη Κυριαζή (ΒΟΛ).
Στα 10 χλμ όλα κρίθηκαν τα τελευταία 100 μέτρα: Ο Αποστόλης Αγγέλης οδηγούσε τον αγώνα από το ξεκίνημα και αρχικά όλοι νόμιζαν ότι θα κέρδιζε τον αγώνα εύκολα. Οι υπόλοιποι αθλητές είχαν αντίθετη γνώμη τον πλησίασαν 500 μέτρα πριν τον τερματισμό και με ένα παρατεταμένο σπριντ οκτώ αθλητές ἐπεσαν μαζί στην γραμμή τερματισμού. Τελικά οι Γιώργος Παπάσης (ΜΕΤ), Κλεάνθης Καραμίχας (ΜΕΤ) και Παναγιώτης Παπάσης (ΜΕΤ) ήταν οι νικητές του αγωνίσματος.
Στις γυναίκες η Μαρία Τσακίρη (ΔΡΑ) ήταν καλύτερη από τους υπόλοιπες και κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια σε ισάρριθμα αγωνίσματα. Επίσης πολύ καλή παρουσία είχε η κορασίδα Αναστασιάδου Ελισσάβετ (ΝΑΟ) που κέρδισε τα αργυρά μετάλλια.