Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

51ο FIS Congress

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι ετοιμασίες για τη διεξαγωγή του 51ου Διεθνές Συνεδρίου της Διεθνής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (FIS). Στο Κόστα Ναβαρίνο από τις 13 έως τις 19 Μαΐου 2018, 1.000 περίπου αντιπρόσωποι θα εκπροσωπήσουν  περισσότερες από 80 Εθνικές Ομοσπονδίες.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας του Συνεδρίου, το Συμβούλιο του FIS, καθώς και οι διάφορες τεχνικές επιτροπές, υποεπιτροπές και ομάδες εργασίας του FIS θα συναντηθούν από την Κυριακή 13 έως την Τετάρτη 16 Μαΐου, ενώ το ίδιο το συνέδριο του FIS θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαΐου.

Επιπλέον θα αποφασιστούν οι διοργανωτές των παγκοσμίων πρωταθλημάτων του 2022 και 2023. Η ανακοίνωση των τεσσάρων εκλεγμένων διοργανωτών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη περίπου στις 19:00 τοπική ώρα. Την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί επίσκεψη των συνέδρων στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

Υποψήφιοι

Υποψήφιος για το FIS Ski Flying World Championships 2022
Vikersund (NOR)

Υποψήφιοι για το FIS Alpine World Championships 2023 (με αλφαβητική σειρά)
Κούρσεβελ-Μερίμπελ (FRA)
Saalbach (AUT)

Υποψήφιοι για το FIS Nordic World Ski Championships 2023 (με αλφαβητική σειρά)
Planica (SLO)
Τρόντχαϊμ (NOR)

Προκαταρκτικός υποψήφιος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIS Freestyle Ski & Snowboard 2023
Bakuriani (GEO)

Το συνέδριο θα επανεξετάσει τις εκθέσεις του Συμβουλίου, τους λογαριασμούς και τις εκθέσεις των ελεγκτών, θα εγκρίνει τον προϋπολογισμό για τη δημοσιονομική περίοδο 2018-2019, θα εκλέξει τον Πρόεδρο και τα 16 μέλη του Συμβουλίου του FIS, καθώς και θα αποφασίσει για τις προτάσεις που θα υποβάλλουν οι επιτροπές όλων των αθλημάτων.  Άλλα βασικά θέματα θα περιλαμβάνουν την τελική έγκριση των ημερολογίων του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIS για την περίοδο 2018/19.

Υποψήφιος για τον Πρόεδρο του FIS:
KASPER, Gian Franco, SUI, επανεκλογή

Υποψήφιοι για το Συμβούλιο FIS:
ÅRJES Mats, SWE, επανεκλογή
ARNHOLD Stefano, BRA,  νέα εκλογή
BOKAREV Andrey, RUS,  επανεκλογή
DONG YANG Steve, CHN,  νέα εκλογή
GOSPER Dean, AUS, επανεκλογή
HOERMANN Αlfons, GER, επανεκλογή
KOCIJANCIC Janez, SLO,  επανεκλογή
KUMPOST Roman, CZE,  επανεκλογή
MURASATO Aki, JPN,  επανεκλογή
PAINE Dexter, ΗΠΑ, επανεκλογή
RODA Flavio, ITA,  επανεκλογή
ROESTE Erik, NOR, νέα εκλογή
SCHROECKSNADEL Peter, AUT, επανεκλογή
SMITH Patrick, CAN, επανεκλογή
TAJNER Apoloniusz, POL, νέα εκλογή
UUSITALO Martti, FIN, Φινλανδική Σκι, επανεκλογή
VALENZUELA Eduardo, ESP, νέα εκλογή
VION Michel, FRA,  επανεκλογή

Επιπλέον, ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής Αθλητών ως μέλος του Συμβουλίου της FIS πρέπει να εκλεγεί χωριστά από το συνέδριο. Προτείνεται ο Konstantin Schad (GER).

Η ομοσπονδία μας θα εκπροσωπηθεί σχεδόν σε όλες τις επιτροπές με τα στελέχη της και φυσικά στο Συνέδριο με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΕΟΧΑ Δημοσθένη Γυρούση. Παράλληλα τις ημέρες του συνεδρίου θα δώσουν το παρόν εκπρόσωποι και επίσημοι των εθνικών αθλητικών και πολιτικών φορέων.

Η ΕΟΧΑ έχει την τιμή να έχει τη συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία παρέχει κάθε υποστήριξη στις δράσεις της Ομοσπονδίας μας για το συνέδριο αυτό.

Αρχεία [1]