Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Συμμετοχή Έλληνα αθλητή στο παγκόσμιο κύπελλο

Ο Γκούνκο Αλέξης είναι ο αθλητής που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο παγκόσμιο κύπελλο Ρόλλερσκι στο Novgorod της Ρωσίας. Ο αθλητής του ΕΟΣ Μετσόβου, που αυτό το διάστημα προετοιμάζεται στη Ρωσία, θα συμμετάσχει στα αγωνίσματα των 20 χλμ ΕΤ (26/7/13) και Σπριντ ΕΤ (27/7/13). Στόχος του εκτός από ένα καλό ατομικό πλασάρισμα, η συγκομιδή βαθμών προκειμένου να βελτιώσει τη βαθμολογία της χώρας μας στη γενική κατάταξη. Αυτή τη στιγμή η χώρα μας βρίσκεται στην 5η θέση (707 βαθμούς) μπροστά από χώρες όπως η Σουηδία και η Νορβηγία.

Στα 20 χλμ ο Αλέξης τερμάτισε 22ος από 25 αθλητές που συμμετείχαν με χρόνο 40:07,9 σε ένα αγώνα πραγματικά υψηλού επιπέδου με τον Γάλλο Noel Baptiste (χρόνος 35:40,4) να κερδίζει το χρυσό μετάλλιο και τις εντυπώσεις.

Στο αγώνισμα του σπριντ η εικόνα για τον Έλληνα αθλητή δεν άλλαξε τερμάτισε 23ος από 26 αθλητές και δεν προκρίθηκε στην τελική φάση (16 πρώτοι). Ο απολογισμός είναι όμως θετικός αφού η χώρα μας κέρδισε βαθμούς και διατήρησε τη θέση της στην γενική κατάταξη.