Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Ένα νέο άθλημα ένας νέος αθλητής

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Χιονοδρομίας ένας Έλληνας αθλητής θα συμμετάσχει σε διεθνείς αγώνες Σκι Άλματος. Ο Πολυχρονίδης Νίκος γόνος Έλληνα μετανάστη στη Γερμανία αποτελούσε, πριν μεταγραφή στην Ομοσπονδία μας, μέλος της εθνικής ομάδας εφήβων της Γερμανίας με σημαντικές διακρίσεις σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια κύπελλα.  O αθλητής του ΕΟΣ Δράμας που zει και γυμνάζεται στο Obersdorf της Βαυαρίας, στον παράδεισο των αλμάτων, έχει ως κύριο στόχο την συμμετοχή στους επόμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.  

Άμεσος στόχος είναι να καταφέρει να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στα παγκόσμια κύπελλα, που σημαίνει ότι πρέπει να κερδίσει μια θέση στους 30 πρώτους αθλητές των ευρωπαϊκών και υπερατλαντικών κυπέλλων (COC). Στους πρώτους αγώνες που συμμετείχε στην Ελβετία (27-28/1/12) τερμάτισε στην 62η θέση από 92 αθλητές.

«Είχα ένα πολύ καλό άλμα στα 119, 5 μέτρα (24ος στην κατάταξη) αλλά η τεχνική μου χρειάζεται βελτίωση. Είμαι ακόμη επηρεασμένος από την αποχή των δύο ετών από τους μεγάλους αγώνες και χρειάζομαι χρόνο να επανέλθω. Θα προσπαθήσω περισσότερο και ελπίζω να είμαι πιο τυχερός στο επόμενο COC στην Ιαπωνία.» δήλωσε μετά τους αγώνες.

 http://www.skispringen-news.de/aktuellesfp/coc/item/1202-coc-engelberg-stefan-kraft-setzt-siegeszug-fort.html

Αρχεία [1]