Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Θερινό Πρωτάθλημα Β.Α. 2012

Τρεις αθλητικές διοργανώσεις αποφάσισε το Δ.Σ. της Ε.Ο. Χιονοδρομίας να πραγματοποιηθούν τη θερινή περίοδο 2012.
Το πρόγραμμα προβλέπει τη διοργάνωση ενός αγώνα θερινού Διάθλου με τρέξιμο για όλες τις κατηγορίες στο Μέτσοβο, την Κυριακή 12 Αυγούστου. Διοργανωτής του αγώνα θα είναι ο τοπικός σύλλογος (ΕΟΣ Μετσόβου) και η Τεχνική Επιτροπή Βορείων Αθλημάτων (ΤΕΒΑ).
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρόλλερσκι Αντρών-Εφήβων-Γυναικών-Νεανίδων θα φιλοξενηθεί στην Τρίπολη τις 24-26 Αυγούστου με διοργανωτή τους ΤΕΒΑ, ΕΟΣ Τρίπολης και το Δήμο Τριπόλεως, ο οποίος θα είναι ο κύριος χορηγός των αγώνων. Οι αθλητές και οι αθλήτριες θα αγωνιστούν σε τρία αγωνίσματα ελεύθερης τεχνικής: ανάβαση 10 χλμ, σπριντ 200 μέτρα και απόσταση 15 χλμ για τους άντρες, 10 χλμ για τις γυναίκες και έφηβους και 7,5 για τις νεανίδες. Η διοργάνωση αποτελεί παράλληλα και παγκόσμιο κύπελλο Ρόλλερσκι και θα συμμετέχουν μερικοί από τους καλύτερους αθλητές Σκι Αντοχής και Ρόλλερσκι του κόσμου. Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η τέταρτη της σειράς των πρωταθλήματος Ρόλλερσκι της Διεθνής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (FIS). Έχουν ολοκληρωθεί τα παγκόσμια κύπελλα των Oroslavje (CRO), Markkleeberg και Bad Peterstal (GER) και υπολείπονται οι αγώνες στην Τρίπολη και στο Toblach της Ιταλίας τις 14-16 Σεπτεμβρίου 2012. Στην γενική βαθμολογία προηγούνται στις γυναίκες οι Marika Sundin (SWE) με 500 πόντους και στους άντρες ο επίσης Σουηδός Anders Svanebo με 471 πόντους.
Τέλος, το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στον Ροδολίβο Σερρών το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου με τη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ρόλλερσκι Παίδων – Κορασίδων και με τα αγωνίσματα απόστασης 5.000 ελεύθερης τεχνικής. Διοργανωτές θα είναι ο τοπικός σύλλογος (ΕΟΣ Ροδολίβου) και η ΤΕΒΑ.