Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΑΓΕΝ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του πανελλήνιου πρωταθλήματος ΑΓΕΝ με τον Κάππα Δημήτριο να κερδίζει με άνεση τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος στο αγώνισμα του σπριντ 1200 μέτρα. Ο Ναουσαίος αθλητής δεν είχε συναγωνισμό στο “δικό του” αγώνισμα και είχε τον καλύτερο χρόνο τόσο στην προκριματική φάση όσο και στην τελική φάση, ενώ οι Μετσοβίτες Νάκας Γέωργιος και Καραμίχας Κλεάνθης κατέλαβαν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Στους εφήβους ξεχώρισε ο Αγγέλης Απόστολος, ο Πανάγιος Μιχάλης και Παπάσης Γεώργιος αθλητές του ΕΟΣ Μετσόβου.

Στις γυναίκες η Μπούμπα Μαρία επέστρεψε στις νίκες και στην αγωνιστική δράση μετά από μια μικρή αποχή, ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η δεύτερη θέση της Κεσίδου Κατερίνας και η τρίτη της Νιμπήτης Γεωργίας.

Η δεύτερη μέρα με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό κύλησε χωρίς εκπλήξεις με τους αθλητές του ΕΟΣ Μετσόβου να κερδίζουν τις πρώτες θέσεις: στα 15 χλμ ο Νάκας Γεώργιος στην κατηγορία αντρών και ο Αγγέλης Απόστολος στους εφήβους και στα 10 χλμ γυναικών-νεανίδων η Μπούμπα Μαρία.

Παράλληλα πραγματοποίηθηκαν αγώνες παίδων- κορασίδων ( κύπελλο Ελλάδος) και τις δύο ημέρες με πρώτους νικητές σε αντίστοιχα αγωνίσματα (σπριντ και 3 χλμ ομαδική) τους Τσουρέκα Νικόλαο (ΕΟΣ Μετσόβου) και Αναστασιάδου Ελισσάβετ (ΕΟΣ Νάουσας).