Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες

Στο Sochi, στο οποίο θα πραγματοποιηθούν οι επόμενοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2014, από την περίοδο 2012 θα ξεκινήσουν τα test events για τα περισσότερα αθλήματα. Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ επιβεβαίωσε το πρόγραμμα αγώνων στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται και καινούργια αγωνίσματα όπως: το Άλμα γυναικών, στο Ελεύθερο σκι τα Halfpipe, Slopestyle, στη Χιονοσανίδα τα Slopestyle and Snowboard Parallel Slalom. Επίσης θα προστεθούν ομαδικά αγωνίσματα στο πρόγραμμα των αθλημάτων Διάθλου (Mixed Relay), Figure Skating (Team Event) και Luge (Team Relay). Ενώ, δεν έγινε δεκτό το αίτημα να προστεθεί  στο πρόγραμμα του Αλπικού το Team Parallel.

Τα κριτήρια επιλογής των αθλητών και ομάδων που θα αγωνιστούν στο Sochi ξεκινούν τον Ιούλιο του 2012 και ολοκληρώνονται τις 19 Ιανουαρίου 2014.

Τέλος, τις έξι Ιουλίου 2011 αποφασίστηκε από την ΔΟΕ οι επόμενοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 να φιλοξενηθούν στην Κορέα και συγκεκριμένα στην πόλη της PyeongChang.

Για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων 2016, η μόνη υποψήφια πόλη είναι το Lillehammer. Η Νορβηγική πόλη που είχε φιλοξενήσει το 1994 τους XVII Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.