Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Αγώνας διαφήμιση

Σε έναν αγώνα διαφήμιση για το άθλημα πραγματοποιήθηκε στο Μέτσοβο το αγωνιστικό τριήμερο του πανελληνίου πρωταθλήματος ΑΓΕΝ που παράλληλα ήταν και βαλκανικό κύπελλο. Ο ιδανικός καιρός, η άριστη οργάνωση και κυρίως το αγωνιστικό επίπεδο των αθλητών διαμόρφωσαν μια εικόνα που συναντάς μόνο σε μεγάλους διεθνείς αγώνες. Αγωνιστικά την πρώτη ημέρα ο Κάππας Δημήτριος και Ντάνου Μαρία ήταν απλά οι καλύτεροι και κατέκτησαν την πρώτη θέση τόσο στο Βαλκανικό κύπελλο όσο και στον προκριματικό του πανελληνίου πρωταθλήματος στο αγώνισμα σπριντ ελεύθερη τεχνική. Επίσης αξιοσημείωτη ήταν η τρίτη θέση του Αλέξη Γκούνκο στο Βαλκανικό κύπελλο. Στους έφηβους ο Παπάσης Γεώργιος υποσκέλισε τα φαβορί και έκανε την μεγάλη υπέρβαση κερδίζοντας την πρώτη θέση.

Η δεύτερη ημέρα στα αγωνίσματα σπριντ κλασσικής δεν ήταν το ίδιο πετυχημένη στο Βαλκανικό κύπελλο για τον Κάππα ο οποίος κατετάγη τελικά πέμπτος κερδίζοντας τον μικρό τελικό. Στο Πανελλήνιο οι τρεις πρώτοι ήταν οι ίδιοι της πρώτης ημέρας. Στους εφήβους ο Αγγέλης Απόστολος πήρε τη ρεβάνς από τον Παπάση Γεώργιο, με τον “μικρό” όμως να έχει καλύτερο χρόνο στον προκριματικό. Στις γυναίκες ξεχώρισε η Μπούμπα Μαρία με το χάλκινο μετάλλιο στο Βαλκανικό και την πρώτη θέση στους ΠΑΧ. Ο αγώνας είχε πολλές διακυμάνσεις και ο συναγωνισμός ήταν απίστευτα έντονος.

Η τρίτη ημέρα κύλισε το ίδιο πετυχημένα με τους ”ειδικούς” στις μεγάλες αποστάσεις να ξεχωρίζουν: Ο Γκούνκο ήταν πρώτος (4ος στο Βαλκανικό) με τον Νίκο Καλοφύρη δεύτερο (6ος Βαλκανικό) και τον ΕΟΣ Μετσόβου πολυνίκη με τους τέσσερις πρώτους αθλητές στην κατηγορία αντρών. Στους Εφήβους ο Κυριαζής επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, ενώ αίσθηση έκανε η δεύτερη θέση του Πανάγιου Μιχάλη. Στις γυναίκες ήταν σειρά της Τούπου Ευθυμίας να κατακτήσει ένα χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα (3η στο Βαλκανικό) και να συνεχίσει την μεγάλη παράδοση του ΕΟΣ Νάουσας στις γυναίκες. Οι πρώτοι νικητές των ΠΑΧ:

Σπριντ ΚΛ 1,2 χλμ.

Άντρες 

1. Κάππας Δημήτριος (ΝΑΟ)

2. Γκούνκο Αλέξης (ΜΕΤ)

3. Καραμίχας Κλεάνθης (ΜΕΤ)

 Έφηβοι

1. Αγγέλης Απόστολος (ΜΕΤ)

2. Παπάσης Γεώργιος (ΜΕΤ)

3. Κυριαζής Δημήτριος (ΒΟΛ)

Νεανίδες

1. Μπούμπα Μαρία (ΜΕΤ)

2. Τούπου Ευθυμία (ΝΑΟ)

3. Δουίτση Ευγενία (ΑΟΦ)

15 ΕΛ

Άντρες

1. Γκούνκο Αλέξης (ΜΕΤ)

2. Καλοφύρης Νικόλος (ΜΕΤ)

3. Καραμίχας Κλεάνθης (ΜΕΤ) 

Έφηβοι

1. Κυριαζής Δημήτριος (ΒΟΛ)

2. Πανάγιος Μιχάλης (ΜΕΤ)

3. Στάκινος Πασχάλης (ΑΟΦ) 

Νεάνιδες 10 χλμ ΕΛ

1. Τούπου Ευθυμία (ΝΑΟ)

2. Κεσίδου Αικατερίνη (ΑΟΦ)

3. Κιουρκενίδου Χριστίνα (ΔΡΑ)