Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Το τέλος μιας σπουδαίας καριέρας

 

Μετά από 23 χρόνια αθλητικής καριέρας ο μεγαλύτερος αθλητής στην ιστορία του Σκι Αντοχής έκλεισε οριστικά τον κύκλο του ως χιονοδρόμος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μέτσοβο πριν από 34 χρόνια και ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στον τοπικό σύλλογο όπως τα περισσότερα παιδιά στην ηλικία του. Από μικρός έδειξε μια έφεση στον αθλητισμό και μια ιδιαίτερη δεξιότητα με τα πέδιλα στα χιόνια. Πρωταθλητής σε όλες τις μικρές κατηγορίες ξεχώρισε γρήγορα και έγινε μέλος των εθνικών ομάδων από το 1993. Από τότε μετρά 4 συμμετοχές σε παγκόσμια πρωταθλήματα εφήβων, 7 συμμετοχές σε παγκόσμια πρωταθλήματα αντρών (1997 ως 2009), 4 Ολυμπιάδες (Nagano ‘98, Salt Lake ‘02, Torino‘06 και Vancouver ‘10) και αμέτρητες συμμετοχές σε παγκόσμια κύπελλα. Κατέκτησε μετάλλια σε ευρωπαϊκά κύπελλα, διεθνείς και βαλκανικούς αγώνες, κυρίως, στο αγαπημένο του αγώνισμα του σπριντ. Επιδόσεις που έμειναν στη ιστορία ήταν η 17η θέση στο παγκόσμιο κύπελλο του Nove Mesto το 2005, η 20η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Sapporo το 2007, η 29η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τορίνο το 2006 και η 40η θέση στη γενική κατάταξη του παγκοσμίου κυπέλλου το 2006.

Η προσφορά στη χιονοδρομία του Λευτέρη φυσικά και δε μπορεί να αποτυπωθεί σε ένα μικρό άρθρο. Ήταν ο αθλητής που με το ήθος του και την αγωνιστική του παρουσία συνδύασε το άθλημα με το όνομα του, ανέβασε συνολικά το επίπεδο του αθλήματος διεθνώς, άνοιξε στην ΕΟΧ τις πόρτες των μεγάλων ομοσπονδιών και αθλητικών διοργανώσεων, γέμισε με αυτοπεποίθηση τους συναθλητές του, έδειξε το δρόμο της αγωνιστικής εξέλιξης στους υπόλοιπους αθλητές και αποτέλεσε πρότυπο αθλητή σε νέους χιονοδρόμους.

Ευχαριστούμε Λευτέρη για όσα πρόσφερες στην χιονοδρομία και ελπίζουμε η δική σου καριέρα να αποτελέσει εφαλτήριο προόδου στους νεώτερους αθλητές.   

Καλή τύχη στα νέα σου καθήκοντα…