Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Όλα ήταν θέμα Αντοχής

Μια από τις καλύτερες χιονοδρομικές εκδηλώσεις των τελευταίων ετών έλαβε χώρα στο Μέτσοβο τις 28/2 και 1/3/2015. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκι Αντοχής ήταν συναρπαστικό στην έκβαση του και είχε όσα απαιτεί μια μεγάλη διοργάνωση: πάθος, συναγωνισμό και θέαμα. Η καλύτερη παράσταση δόθηκε για ακόμη μια φορά στο αγώνισμα του σπριντ της κατηγορίας αντρών . Στην προκριματική φάση ο Αθανάσιος Τσακίρης είχε τον καλύτερο χρόνο αλλά στον τελικό τα πράγματα είχαν «αγριέψει» με τους Αγγέλη και Καραμίχα να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από το κύπελλο Ελλάδος. Τελικά νικητής και πρωταθλητής Ελλάδος στο “photofinish” ήταν ο Απόστολος Αγγέλης (ΜΕΤ). Στο ίδιο αγώνισμα στις υπόλοιπες κατηγορίες επικράτησαν τα φαβορί: στους Έφήβους ο Γεώργιος Παπάσης (ΜΕΤ) και στους Παίδες ο Νικόλαος Τσουρέκας (ΜΕΤ) που ήταν και τρίτος άντρας στην κατάταξη του διεθνή αγώνα. Στις γυναίκες η Μαρία Τσακίρη (ΔΡΑ) και στις κορασίδες η Ελισάβετ Αναστασιάδη(ΝΑΟ) δεν είχαν αντίπαλο τόσο στο σπριντ όσο και στην ατομική χρονομέτρηση και διπλασίασαν τα χρυσά μετάλλια. Στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης τόσο στους άντρες όσο και στους εφήβους είχαμε εκπλήξεις με τους Γεώργιο Νάκα (ΜΕΤ) και Νικόλαο Μαυρίδη (ΔΡΑ) να κερδίζουν καλύτερους βαθμολογικά αθλητές και να παίρνουν τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος. Ειδικά για τον 37χρόνο αθλητή του ΕΟΣ Μετσόβου (Νάκας) η πρώτη θέση αποτελεί μια δικαίωση πολλών ετών προσπάθειας και του άξιζε ο τίτλος. Στους Παίδες ο Νικόλαος Τσουρέκας κέρδισε εύκολα το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο Πρωτάθλημα.

Επίσης την Παρασκευή το απόγευμα (28/2/15) πραγματοποιήθηκε και το αγώνισμα του ομαδικού σπριντ αντρών – γυναικών με τις ομάδες του ΕΟΣ Μετσόβου(Α. Αγγέλης, Ν. Τσουρέκας)  και ΕΟΣ Νάουσας (Ε. Αναστασιάδου,Ε. Γιαννακοβίτη) να δικαιώνουν τον τίτλο των φαβορί και να συνεχίζουν τη δική τους παράδοση στα ομαδικά αγωνίσματα.

Τέλος πραγματοποιήθηκε και αγώνας για τις κατηγορίες Παμπαίδων και Παγκορασίδων 1200 μέτρων με τους Νεφέλη Τίτα και Βασίλη Σαρακίνη του ΑΟ Φλώρινας να κερδίζουν τον τίτλο των Κυπελλούχων Ελλάδος.

DSCF7927DSCF7947DSCF7878DSCF7890