Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Πιστοποιήσεις στίβων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από την ΕΟΧΑ το πρόγραμμα ανανέωσης των πιστοποιήσεων αγωνιστικών στίβων Δρ. Αντοχής, γεγονός αξιοσημείωτο και αναγκαίο για την ανάπτυξη του αθλήματος, αφού οι Διεθνείς αγώνες  και τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα μπορούν να διεξαχθούν μόνο σε πιστοποιημένους στίβους.  Οι πιστοποιήσεις των στίβων, πραγματοποιούνται από τη διεθνή ομοσπονδία χιονοδρομίας (FIS), έχουν διάρκεια πέντε ετών και απαιτούν συγκεκριμένες προυποθέσεις και απαιτητικές διαδικασίες για την ανανέωση τους. Με τις νέες πιστοποιήσεις ο χάρτης των πιστών Σκι Αντοχής της ελληνικής επικράτειας διαμορφώνεται ως εξής:

To Μέτσοβο έχει έξι πιστοποιημένες πίστες, από τρεις, στα δύο χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής, Πολιτσές και Ανήλιο. Στο Βέρμιο υπάρχουν έξι πιστοποιημένες πίστες. Το Σέλι έχει δύο στη βάση του χιονοδρομικού και δύο στο οροπέδιο Ασούρμπαση. Τα 3 – 5 Πηγάδια έχουν επίσης δύο πίστες στις κλασικές δασώδεις διαδρομές του χιονοδρομικού. Τέλος τρες πίστες, υπάρχουν στα λιβάδια του Περτούλιου δίπλα από τη βάση του χιονοδρομικού κέντρου.  

https://www.fis-ski.com/DB/cross-country/homologations.html?sectorcode=CC&homologationcode=&place=&nationcode=GRE&homologationlevel=&disciplinecode=&homologationcategory=&gendercode=&homologationtype=SEL

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ/ΤΟΠΟΣ

ΠΙΣΤΕΣ       

Anilio Ski Arena

ΕΟΣ Μετσόβου /Μέτσοβο

1,25 χλμ

1,5 χλμ

2,5 χλμ

Metsovo

ΕΟΣ Μετσόβου /Μέτσοβο

1,2 χλμ

2,5 χλμ

5 χλμ

Pigadia Vermio

ΕΟΣ Νάουσας / Νάουσα

1,25 χλμ

5 χλμ

Seli

ΣΧΟ Βέροιας / Βέροια

1,2 χλμ

2,5 χλμ

Ski Resort Seli

ΣΧΟ Βέροιας / Βέροια

1,2 χλμ

2,5 χλμ

Pertouli Ski Resort

ΣΟΧ Τρικάλων /Περτούλι Τρικάλων

1,2 χλμ

3,3 χλμ

3,75 χλμ