Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Πανελλιονίκες Αγγέλης Γιαννακοβίτη και Τίτα

Ο Αποστόλης Αγγέλης και η Νεφέλη Τίτα ήταν οι νικητές στο αγώνισμα του σπριντ 1,2 χλμ ΕΤ του πανελληνίου πρωταθλήματος Δρ. Αντοχής που διεξάγεται στα 3 5 Πηγάδια τις 22 και 23 Φεβρουαρίου. Ο Αγγέλης ήταν πολύ δυνατός τόσο στην προκριματική, χρόνος 2:44,52 και 187, 92 βαθμούς FIS, όσο και στην τελική φάση και κέρδισε εύκολα τους συναθλητές του. Ο Νίκος Τσουρέκας τερμάτισε 2ος και ο Βεληβάσης Δημήτριος 3ος. Ο Γιώργος Αναστασιάδης ήταν στην γενική καταταξη και νικητής της κατηγορίας των εφήβων. 

Η Νεφέλη Τίτα είχε τον τρίτο χρόνο, 2.62 δευτερα πίσω από την πρώτη Λαδοπούλου Παρασκευή, στον προκριματικό αλλά στον τελικό κατάφερε τα τελευταία μέτρα να κερδίσει την Ιωάννα Κώτσαλου και να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. 

Στους Παίδες ο Αχχιλέας Δρακωτός και στις Κορασίδες η Μαρία Δήμητρα Τσιάρκα κέρδισαν τον τίτλο του πρωταθλητής και της πρωταθλήτριας στο αγώνισμα του σπρίντ.   

Τη δεύτερη ημέρα στο αγώνισμα των 10 χλμ ΕΤ της κατηγορίας αντρών, έγινε επανάληψη της πρώτης αφού οι ίδιοι νικητές ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών με την ίδια σειρά: Αγγέλης, Τσουρέκας και Βεληβάσης.  Στην κατηγορία εφήβων ο Γιώργος Αναστασιάδης πήρε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο ενώ είχε τον τρίτο καλύτερο χρόνο στην γενική κατάταξη. 

Στο αγώνισμα των 5 χλμ της κατηγορίας γυναικών η Στυλιανή Γιαννακοβίτη ήταν η μεγάλη νικήτρια με την Νεφέλη Τίτα να κερδίζει το ασημένιο μετάλλιο και την Παρασκευή Λαδοπούλου το χάλκινο. 

Στους Παίδες και Κορασίδες στο αγώνισμα των 2,5 χλμ οι Αχιλλέας Δρακωτός και Μαρία Δήμητρα Τσιάρκα ανέβηκαν για δευτερη φορά στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, διπλασιάζοντας τα χρυσά μετάλλια.