Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Οι πρωταθλητές της Αντοχής

Στο Ανήλιο Μετσόβου ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα δρ. αντοχής τις 20 και 21 Μαρτίου. Οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες δυσκόλεψαν τις προσπάθεις των αθλητών μας και πολλαπλασίασαν το βαθμό δυσκολίας των αγωνισμάτων και τις δύο ημέρες: Την πρώτη ημέρα στα αγωνίσματα της ταχύτητας ατομικἠς εκκίνησης ο συναγωνισμός ήταν ιδιαίτερα έντονος με τον Νίκο Τσουρέκα να κάνει τον καλύτερο χρόνο αλλά να χάνει στο νήμα το χρυσό μετάλλιο από τον Απόστολο Αγγέλη, στην τελική φάση. Τρίτος τερμάτισε ο εξαιρετικός Γιώργος Αναστασιάδης.

Στις γυναίκες η Μαρία Ντάνου είχε το καλύτερο χρόνο αλλά μια πτώση στην τελική φάση έδωσε την ευκαιρία στην Νεφέλη Τίτα και Ιωάννα Κώτσαλου να την προσπεράσουν και να τερματίσουν στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα, στην τρίτη θέση τις ακολούθησε η Μαρία Ντάνου.

Στους παίδες ο Βασίλης Ροσενλής και στις κορασίδες η Δήμητρα Μαρία Τσιάρκα ήταν καλύτεροι και κέρδισαν δίκαια το τίτλο του πρωταθλητή.

Τη δεύτερη ημέρα, στα 10 χλμ ο Απόστολος Αγγέλης δεν είχε αντίπαλο και οι Νίκος Τσουρέκας και Γιώργος Αναστασιάδης αρκέστηκαν να διεκδικούν το ασημένιο μετάλλιο με τον πρώτο τελικά να το κερδίζει για λίγα δέκατα του δευτερολέπτου.

Στα 5 χλμ γυναικών, η Μαρία Ντάνου ήταν ασυναγώνιστη και κατέκτησε τόσο το χρυσό μετάλλιο όσο και τις εντυπώσεις. Η Νεφάλη Τίτα κατετάγη δεύτερη και η Παρασκευή Λαδοπούλου τρίτη.

Στα αγωνίσματα των 2,5 χλμ των παίδων και κορασίδων οι Βασίλης Ροσενλής και Δήμητρα Μαρία Τσιάρκα επανέλαβαν την επιτυχία τους και κέρδισαν το δεύτερο χρυσό μετάλλιο.

Τέλος στο αγώνισμα των 1250 μέτρων των παμπαίδων και παγκορασίδων οι Βασίλης Τσουρέκας και Δάφνη Βάικου ήταν οι μεγάλοι νικητές και οι μικρότεροι πρωταθλητές.