Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Ελληνικά μετάλλια στο Βαλκανικό

Ο Αγγέλης Απόστολος και η Μαρία Ντάνου ήταν οι δύο έλληνες αθλητές που κέρδισαν από ένα αργυρό μετάλλιο στο Βαλκανικό κύπελλο Δρ. Αντοχής που διεξάγεται στα 3-5 Πηγάδια τις 2 και 3 Φεβρουαρίου. Στα 10 χλμ ΕΤ ο Απόστολος Αγγέλης με χρόνο 28:25,7 και 108,53 βαθμούς FIS κέρδισε ένα μετάλλιο σε ένα δύσκολο αγώνα αφού είχε να αγωνιστεί σε αγώνα Δρ. Αντοχής δύο μήνες και είχε να συναγωνιστεί τους Βούλγαρους αθλητές που ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Πρώτος νικητής ήταν ο Βούλγαρος Πέντσεφ Μάρτιν.

Η Μαρία Ντάνου στα 5 χλμ ΕΤ είχε έντονο συναγωνισμό με την τρίτη νικήτρια από τη Βοσνία (Κούσμουκ Σανια) και κατάφερε στα τελευταία μέτρα να κερδίσει τη δεύτερη θέση με χρόνο 16:29,3 ενώ πέτυχε 151,20 βαθμούς FIS. Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε η Μάλεκ Βεντράνα από την Κροατία.

Στην κατηγορία παίδων και κορασίδων και στα 3 χλμ ΕΤ ο Γιώργος Αναστασιάδης και η Μαρία Δήμητρα Τσιάρκα αντίστοιχα ήταν οι μεγάλοι νικητές της ημέρα και ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για ακόμη μια φορά.

Τη δεύτερη ημέρα (3.2.19) η Μαρία Ντάνου διπλασίασε τα ασημένια μετάλλια της στο αγώνισμα των 5 χλμ και με χρόνο 17:21,3 κέρδισε 169,26 βαθμούς FIS, στην κατηγορία γυναικών.  Στους άντρες και στο αγώνισμα των 10 χλμ, ο Αγγέλης δεν είχε καλή απόδοση δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών. Με χρόνο 30:01,1 και 117,84 βαθμούς αρκέστηκε να κατεταγεί στην τέταρτη θέση.

Στους παίδες και κορασίδες, στα αγωνίσματα των 3 χλμ ομαδική εκκίνηση, ο Γιώργος Αναστασιάδης και η Μαρία Δήμητρα επανέλαβαν τις χθεσινές επιδόσεις τους και πρόσθεσαν άλλο ένα χρυσό μετάλλιο στην συλλογή τους.