Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Διεθνής αγώνας ρόλλερσκι

Μια εξαιρετική διεθνή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο Βίτσι τις 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2021, συνδιοργανωτές ο ΑΟΦ και η ΕΟΧΑ, με την συμμετοχή σπουδαίων αθλητών από 10 χώρες.  Τις δύο ημέρες διεξήχθηκαν αγωνίσματα ρόλλερσκι σε όλες τις κατηγορίες με τους/τις  ελλήνες/ιδες αθλητές/τριες να κατάφερνουν να ανέβουν στο βάθρο των νικητών. Στην κατηγορία αντρών ο Απόστολος Αγγέλης τερμάτισε στη δεύτερη θέση στο αγώνισμα των 10 χλμ ΚΛ με χρόνο 40:46,2.  Στο αγώνισμα των 10 χλμ ΕΛ ο καλύτερος έλληνας ήταν ο Νικόλαος Τσουρέκας ο οποίος κατετάγη τέταρτος με χρόνο 39:44,7.

Στις γυναίκες στο αγώνισμα των 5 χλμ ΕΛ η Κωνσταντίνα Χαραλαμπίδου κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 22:12,5. Ενώ στο αγώνισμα των 5 χλμ ΚΛ η Παρασκευή Λαδοπούλου, χρόνος 23:47.6, κέρδισε το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο για την ελληνική ομάδα.

Στους Παίδες ο Ευάγγελος Αθανασίου και ο Ιωάννης Αναστασιάδης κέρδισαν δύο αργυρά και δύο χάλκινα μετάλλια σε ισάριθμα αγωνίσματα (2,5 χλμ ΕΛ) αντίστοιχα. Στις Κορασίδες η Χριστίνα Ρόζα και Γεωργία Τσιάρκα μοιράστηκαν τα χρυσά μετάλλια στα δυο αγωνίσματα των 2,5 χλμ.

Τέλος στις κατηγορίες των Παμπαίδων και Παγκορασίδων, στα αγωνίσματα των 1,5 χλμ ΕΛ, ο Βασίλειος Τσουρέκας και η Ανθούλα Πίπιλα ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί το βάθρου και έλαβαν το χρυσό μετάλλιο.