Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Αυλαία των ΧΟΑ 2022

Η δύσκολη προσπάθεια του Απόστολου Αγγέλη στα 50χλμ των δρόμων αντοχής, ολοκληρώθηκε στο παγωμένο Πεκίνο, στο Εθνικό Κέντρο Cross-Country. με τον Έλληνα να τερματίζει στην 59η θέση, σε θερμοκρασία -15 βαθμών Κελσίου, σήμερα Σάββατο (19/02), προτελευταία ημέρα στους 24ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022». 

Το αγώνισμα της ελεύθερης τεχνικής ξεκίνησε με σημαντική καθυστέρηση, λόγω των πολύ δύσκολων καιρικών συνθηκών και οι διοργανωτές επέλεξαν οι χιονοδρόμοι να τρέξουν μόνο 30χλμ. αντί για τα 50χλμ. 

Με τη Μαρία Ντάνου να καταλαμβάνει την 61η θέση, στα 30χλμ. των δρόμων αντοχής ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα για την Εθνική μας ομάδα, σήμερα Κυριακή (20/02), στους 24ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι ολοκληρώνονται με την Τελετή Λήξης της διοργάνωσης. Η Τελετή  είχε έντονη την ελληνική παρουσία, αφού εκτός από την είσοδο του πρωταθλητή μας Γιάννη Αντωνίου ως πρώτου σημαιοφόρου, η παιδική ορχήστρα τραγούδησε τον Ολυμπιακό ύμνο στα ελληνικά ενώ όταν η ελληνική σημαία ανέβηκε στον ιστό ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος.

Ευχαριστούμε Κίνα & Πεκίνο 2022! Καλή επιτυχία Ιταλία, Μιλάνο/Κορτίνα 2026