Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Αυλαία των διεθνών αγώνων

Στους πρώτους αγώνες της φετινής περιόδου έλαβαν μέρος οι αθλητές των εθνικών ομάδων Δρ. Αντοχής . Οι αγώνες αυτοί αποτελούν εισαγωγικοί και έχουν σαν στόχο την αποδοτικότεροι προετοιμασία των αθλητών μας. Αναλυτικότερα: 

Η Μαρία Ντάνου συμμετείχε σε διεθνείς αγώνες στην Ιταλία (Formazza) την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018. Στα 10 χλμ ελευθερη τεχνική τερμάτισε στην 14η με χρόνο 33:34,0 και 226,06 βαθμούς FIS. H αθλήτρια του ΕΟΣ Νάουσας για ακόμη μια χρονιά έχει πολλές φιλοδοξίες, γυμνάζεται σκληρά και στοχεύει να διακριθεί σε κάποια παγκόσμια κύπελλα και το παγκόσμιο πρωτάθλημα ΒΑ Αντρών Γυναικών που θα διεξαχθεί στο Seefeld της Αυστρίας από το τις 15 Φεβρουαρίου εως 4 Μαρτίου 2019. 

Οι Απόστολος Αγγέλης και Νίκος Τσουρέκας  αγωνίστηκαν στο Idre της Σουηδίας την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018. Στα 15 χλμ ελεύθερης τεχνικής ο Αποστόλης, έδειξε πολύ κουρασμένος, με χρόνο 40:45,1 τερμάτισε 89ος και κέρδισε 146, 42 βαθμούς FIS. O Νίκος κατετάγη 27ος στο αγώνισμα των 10 χλμ ελευθερης τεχνικής και χρόνο 26:00,3 κέρδισε 161,30 βαθμούς FIS. Οι Δύο Μετσοβίτες αθλητές τη φετινή χρονιά θα ρίξουν το βάρος στο Δίαθλο και στην Αντοχή θα αγωνιστούν σε συγκεκριμένους αγώνες για να διατηρήσουν τη διεθνή βαθμολογία τους. 

Ένας άλλος αθλητής που φιλοδοξεί να διακριθεί σε διεθνή επίπεδο την φετινή περίοδο είναι ο Αλέξης Βἀνιας, ο οποίος ζει και γυμνάζεται με εντατικούς ρυθμούς στις ΗΠΑ. Μεγάλος του στόχος είναι η διάκριση του στα αγωνίσματα των μεγάλων αποστάσεων του παγκοσμίου πρωτάθληματος ΒΑ Αντρών Γυναικών.