Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Ρόλλερσκι και θέαμα

Εν μέσω πανδαιμίας και η χιονοδρομία συνεχίζει να αντιστέκεται και να παράγει αθλητισμό σε ένα πανέμορφο χώρο στην Αγ. Βαρβάρα Βεροίας. Την 24η Οκτωβρίου διεξήχθε το 2ο κύπελλο Ρόλλερσκι του θερινού πρωταθλήματος της ΕΟΧΑ με τα αγωνίσματα ατομικής χρονομέτρησης. Στην κατηγορία αντρών στα 13 χλμ  Ελεύθερης τεχνικής οι Απόστολος Αγγέλης και Νικόλαος Τσουρέκας, διέκοψαν την προετοιμασία τους για να συμμετάσχουν και να στηρίξουν τη διοργάνωση,  κέρδισαν το χρυσό και αργυρό μετάλλιο με τον Γιώργο Αναστασιάδη να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα. Στο αγώνισμα των 6, 5 χλμ ελεύθερης τεχνικής της κατηγορίας Γυναικών η Παρασκευή Λαδοπούλου κέρδισε ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο τη φετινή περίοδο, με την Μαρία Ντάνου και την Ιωάννα Κώτσαλου να κερδίζουν το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.

Στα 5 χλμ ελεύθερης τεχνικής της κατηγορίας Παίδων ο Βασίλης Ροσενλής ήταν εξαιρετικός και κέρδισε μάλλον εύκολα τον αγώνα. Δεύτερος τερμάτισε ο Ευάγγελος Αθανασίου και τρίτος ο Αντώνης Προδρομίδης. Στις Κορασίδες στο αγώνισμα των 5 χλμ ελεύθερης τεχνικής, η Μαρία Δήμητρα Τσιάρκα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, είχε έντονο συναγωνισμό σε όλο τον αγώνα,  με την Χριστίνα Ρόζα που τερμάτισε δεύτερη. Στην τρίτη θέση κατετάγει η Γεωργία Τσιάρκα.      

Η δεύτερη μέρα ήταν εντυπωσιακή και αποτέλεσε διαφήμιση για το άθλημα, το θέαμα καθήλωσε όσους παραβρέθηκαν στα αγωνίσματα των μαζικών εκκινήσεων και  τα μετάλλια κρίθηκαν όλα στην γραμμή τερματισμού. Στους άντρες οι Απόστολος Αγγέλης, Νικόλαος Τσουρέκας και Γιώργος Αναστασιάδης τερμάτισαν με την ίδια σειρά που ξεκίνησαν τον αγώνα των 13 χλμ με ελεύθερη τεχνική. Στις γυναίκες στα 6,5 χλμ Ελευθερης τεχνικής η Μαίρα Ντάνου ήταν πιο δυνατή στο τελικό σπριντ και σταμάτησε το σερί της Παρασκευής Λαδοπούλου. Το χάλκινο μετάλλιο διεκδίκησαν εως τη γραμμή τερματισμού η Ιωάννα Κώτσαλου  και η Κωνσταντίνα Χαραλαμπίδου, με την πρώτη να ανεβαἰνει στο βάθρο.  

Στις παιδικές κατηγορίες ειχαμε επανάληψη της πρώτης με τους ίδιους αθλητές να κερδίζουν τα μετάλλια.