Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

ΜΑΣ “ΚΑΚΟΜΑΘΑΙΝΕΤΕ” ΚΥΡΙΕΣ & ΚΥΡΙΟΙ MASTERS!!!

Οι Έλληνες Masters ξανά στο βάθρο!

 

Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα Ελληνική αποστολή σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου Masters, μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε. Στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας στις 25 και 26 Ιανουαρίου, σε αγώνες νυχτερινού γιγαντιαίου και νυχτερινού σλάλομ κατέκτησαν 3 μετάλλια.

Ο Μίλτος Γεωργακόπουλος, μετά τα μετάλλια στο Innerkrems της Αυστρίας, κατέκτησε ένα ακόμη χάλκινο στην Α1 στη γιγαντιαία.

Αλλά και η πρώτη Ελληνική γυναικεία συμμετοχή σε αγώνες FIS Masters Cup ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Συγκεκριμένα, η Στέλλα Τσαρτσαρά στην C3 την πρώτη μέρα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη γιγαντιαία και την δεύτερη κατέκτησε το ασημένιο στο σλάλομ.

Η Ελληνική αποστολή αποτελούταν από 10 αθλητές, 1 προπονητή και 2 συνοδούς.

Οι αγώνες έγιναν σε δύσκολες καιρικές συνθήκες με -12 βαθμούς Κελσίου και δυνατό αέρα. Το χιόνι ήταν συνδυασμός παγωμένου με απάτητο και δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες των αθλητών μας, οι οποίοι παρ’όλα αυτά κατετάγησαν σε υψηλές θέσεις, αφήνοντας πίσω αθλητές από χώρες με παράδοση στο αλπικό σκι.

            Αναλυτικά τα αποτελέσματα των υπόλοιπων Ελλήνων αθλητών:

Κατηγιάννης Απόστολος (Α1): Γιγαντιαία 4ος

Γεωργακόπουλος Δημήτρης (Α3): Σλάλομ 5ος, γιγαντιαία 14ος

Χούρσογλου Ίων (Α5): Σλάλομ 6ος, γιγαντιαία 9ος

Αχτσής Θωμάς (Α4): Σλάλομ 6ος, γιγαντιαία 10ος

Μιχαηλίδης Θεμιστοκλής (Α5): Σλάλομ 8ος, γιγαντιαία 10ος

Γεωργακόπουλος Γιώργος (Α4): Γιγαντιαία 8ος

Ναλμπάντης Δήμος (Α2): Γιγαντιαία 8ος

Κουκουρδής Θεόδωρος (Α2): Γιγαντιαία 10ος

            Μετά και από αυτά τα αποτελέσματα, στην γενική κατάταξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Θωμάς Αχτσής στην Α4 βρίσκεται στην 6η θέση μεταξύ 46 αθλητών και ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος στην Α3, βρίσκεται στην έκτη θέση μεταξύ 45 αθλητών.

            Η επόμενη αποστολή προγραμματίστηκε για το προσεχές Σαββατοκύριακο στο Goetschen / Bischofswiesen της Γερμανίας, όπου θα διεξαχθεί Παγκόσμιο Κύπελλο Masters (FIS Masters Cup) με νυχτερινό γιγαντιαίο και ημερήσιο σλάλομ. Θα συμμετάσχουν πέντε Έλληνες αθλητές.