Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ MASTERS

Μετάλλια για τους Έλληνες Masters στο Παγκόσμιο Κύπελλο FMC.

 

Με δύο μετάλλια, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο επέστρεψαν από την Αυστρία και τη Σλοβενία οι Έλληνες αθλητές των καταβάσεων στην κατηγορία Masters (άνω των 30).

Συγκεκριμένα, στο Maria Alm της Αυστρίας, ο Απόστολος Κατηγιάννης στο SL κατετάγη 2ος και στο GS  3ος, στην κατηγορία Α1.

Ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος στην κατηγορία Α3 κατετάγη 11ος στο SL και 13ος στο GS, ενώ ο Θωμάς Αχτσής στην κατηγορία Α4 κατετάγη 16ος στο SL και 18ος στο GS.

Οι αγώνες εντασσόταν στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIS Masters Cup και συμμετείχαν 213 αθλητές από 20 χώρες.

 

Στο Cerkno της Σλοβενίας, όπου συνεχίστηκε η σειρά των Παγκοσμίων Κυπέλλων, συμμετείχαν 159 αθλητές από 13 χώρες.

Ο Απόστολος Κατηγιάννης στο SL κατετάγη 4ος και στο GS  5ος, στην κατηγορία Α1.

Ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος στην κατηγορία Α3 κατετάγη 20ος στο GS, ενώ ο Θωμάς Αχτσής στην κατηγορία Α4 κατετάγη 9ος στο SL και 13ος στο GS.

 

Οι παραπάνω επιδόσεις κρίνονται παραπάνω από ικανοποιητικές, αφού επιτεύχθηκαν στην αρχή της χιονοδρομικής περιόδου, χωρίς να έχει προηγηθεί προπόνηση στο λευκό στίβο, σε αντίθεση με τους αθλητές των άλλων χωρών που υπερτερούν σ’ αυτό τον τομέα.

 

Το επόμενο ραντεβού είναι στο Innerkrems της Αυστρίας τον Ιανουάριο, όπου θα συμμετάσχουν τέσσερεις Έλληνες αθλητές και μια εβδομάδα μετά στο Zagreb της Κροατίας, όπου θα συμμετάσχουν εννέα Έλληνες αθλητές.