Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

FIS Leaders’ Seminar

Όπως είναι γνωστό ολοκληρώθηκε το Leaders Seminar της FIS (Διεθνής Ομοσπονδία Χιονοδρομίας) στο Βίλνιους της Λιθουανίας (10 έως 13 Σεπτ.) όπου συμμετείχε εκπροσωπώντας την Ε.Ο.Χ.Α. ο Γεν. Γραμματέας κ. Γιώργος Νικητίδης.

Στο περιθώριο των εργασιών του σεμιναρίου ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ο.Χ.Α. είχε την ευκαιρία κάποιων κατ΄ιδία συναντήσεων με την Γενική Γραμματέα της FIS κα Sarah Lewis και τον Σύμβουλο Ανάπτυξης της FIS κ. Josef Zenhausern.
Το κύριο αντικείμενο των συζητήσεων αυτών ήταν η επιδίωξη της Ομοσπονδίας μας για αύξηση της επιχορήγησης από την πλευρά της FIS καθώς επίσης και η συμμετοχή σε όλα -αν είναι εφικτό- τα προγράμματα ανάπτυξης (FIS solidarity και FIS development) μέσα από τα οποία θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει είτε την προετοιμασία των εθνικών ομάδων, είτε τα προγράμματα προσέλκυσης νέων αθλητών και ανάπτυξης των αθλημάτων μας στις μικρές κυρίως ηλικίες, δεδομένων των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογένειες λόγω των γενικών συνθηκών της χώρας.
Οι δύο αξιωματούχοι της FIS δήλωσαν ότι θα βρίσκονται συνεχώς δίπλα στην Ε.Ο.Χ.Α. και υποσχέθηκαν κάθε συμπαράσταση. Στο επόμενο διάστημα θα γίνουν επικοινωνίες για την εξειδίκευση των απαιτούμενων ενεργειών, ώστε να έρθουν απτά αποτελέσματα όσο γίνεται γρηγορότερα.
Επίσης σε συνέχεια της επίσημης ανακοίνωσης από την κα Sarah Lewis για την επιλογή του Δ.Σ. της FIS για την διοργάνωση του FIS CONGRESS ΤΟΥ 2018 στην χώρα μας (συγκεκριμένα στο συγκρότημα Costa Navarino) ο κ. Νικητίδης συζήτησε μαζί της διάφορα θέματα που αφορούν στην αρτιότητα της διοργάνωσης αυτής.
Επιπρόσθετα έγιναν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εθνικών ομοσπονδιών άλλων χωρών και κυρίως με τους εκπροσώπους αναπτυγμένων -χιονοδρομικά- γειτονικών χωρών (Βουλγαρία, Βοσνία, Σερβία κλπ) καθώς επίσης και της Αλβανίας που πρωτοεμφανίστηκε σε εκδήλωση της FIS, με αντικείμενο την ανάπτυξη είτε διμερών είτε ευρύτερων συνεργασιών. Αξίζει δε να σημειωθεί η ιδιαίτερα θερμή συνάντηση – συνεργασία με τον εκπρόσωπο της Κυπριακής Ομοσπονδίας.