Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

AJ & Mένια

Στη Βασιλίτσα τις 19 και 20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα αλπικών Αγωνισμάτων των κατηγοριών αντρών και γυναικών. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 4 αγωνίσματα τεχνικής κατάβασης με τους Γκιννή Αλέξανδρο και Τσιόβολου Μένια να είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές αφού κέρδισαν από 3 και 4 χρυσά μετάλλια αντίστοιχα.

Στους άντρες, ο AJ ήταν ο μεγάλος νικητής στην τεχνική κατάβαση, στην πρεμιέρα των αγώνων. Ο 26χρονος, του οποίου η συμμετοχή έδωσε λάμψη στους αγώνες, σημείωσε τον γρηγορότερο χρόνο ολοκληρώνοντας το πρώτο σκέλος σε 46,82 το δεύτερο σε 43,54 και με συνολικό χρόνο 1:30.36 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο συγκεντρώνοντας παράλληλα 43,58 βαθμούς FIS.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Γιάννης Αντώνιου, ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση με τον αθλητή του ΕΟΣ Καρπενησίου να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση.  

Η μεγάλη μάχη έγινε για το χάλκινο μετάλλιο με τους Μάνο Ζωγράφο και Χρήστο Μαρμαρέλλη να παλεύουν μέχρι την τελευταία στιγμή για την είσοδο στα μετάλλια. 

Στις γυναίκες, η αθλήτρια του ΕΟΣ Βόλου ήταν η μεγάλη νικήτρια στην τεχνική κατάβαση 1:39.60 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, συγκεντρώνοντας παράλληλα 109,77 βαθμούς FIS. 

Την Τσιόβολου ακολούθησε η συναθλήτριά της, στον ΕΟΣ Βόλου, Μαρινίτα Καλτσογιάννη, με την 17χρονη να σημειώνει την τρίτη καλύτερη επίδοση-όσον αφορά του βαθμούς-τη φετινή σεζόν και με το συνολικό 1:42.22 πήρε το ασημένιο μετάλλιο, αλλά και 128,37 βαθμούς FIS. 

Η αθλήτρια του Πανσερραϊκού Φανή Μαρμαρέλη με συνολικό χρόνο 1:42.52 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, αλλά και 131.17 βαθμούς στην ειδική βαθμολογία της FIS.