Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Η παρουσίαση των Αλπικών

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 21 σωματεία πραγματοποιήθηκαν στην πόλη του Βόλου οι Ανοιχτές Επιτροπές των Αλπικών (6/10/2013). Η ατμόσφαιρα ήταν φιλική, η συζήτηση εποικοδομητική και η φιλοξενία του ΕΟΣ Βόλου εξαιρετική.

Ο πρόεδρος της ΕΟΧ Δημοσθένης Γυρούσης στην εισαγωγή έκανε έναν γενικό απολογισμό της περασμένης περιόδου και οριοθέτησε τους στόχους της επομένης. Επίσης ανακοίνωσε την ανανέωση του σχήματος της τεχνικής επιτροπής στην οποία επικεφαλής ανέλαβε ο ίδιος και θα υποστηρίζετε από πλειάδα στελεχών, όπως ακολούθως:

Γυρούσης Δημοσθένης, πρόεδρος

Στάμου Σπυριδούλα, γραμματέας και έφορος ανάπτυξης

Γιαννούλης Νικόλαος, έφορος εθνικού πρωταθλήματος

Πάππος Στέργιος, ομοσπονδιακός προπονητής

Τσουρέκας Τιμολέων, τεχνικός σύμβουλος

Παράλληλα θα δημιουργηθούν τρεις υποεπιτροπές (Εθνικών Ομάδων, Εθνικού Πρωταθλήματος και Ανάπτυξης) που θα έχουν επιβοηθητικό ρόλο και θα επεξεργάζονται εξειδικευμένα θέματα του τομέα τους.

Επίσης αλλαγή έχουμε και στην τεχνικό επιτελείο των εθνικών ομάδων. Ο Πάππος Στέργιος θα είναι ο προπονητής των εθνικών ομάδων και θα υποστηρίζετε από δύο πολύ έμπειρους περιφερειακούς προπονητές τους Ζουράρη Μιχαήλ και Παπακρίβο Κων/νο. Την ομάδα θα συμπληρώνει ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΟΧ Τσουρέκας Τιμολέων.

Τον απολογισμό της περασμένης περιόδου 2012-13 έκανε ο απερχόμενος διοικητικός υπεύθυνος και αντιπρόεδρος της ΕΟΧ Σιονακίδης Σάββας.

Στις Εθνικές Ομάδες, έγινε αναφορά για τον προγραμματισμό των ομάδων μέχρι τον Ιανουάριο και ανακοινώθηκε επίσης το σχήμα των αθλητών της εθνικής ομάδας στην οποία θα συμμετέχουν οι:

Α ομάδα

1. Αντωνίου Ιωάννης (95)

2. Συκαράς Κω/νος (84)

3. Βαλκαρέντζι Μαξ (95)

4. Πρόιος Ιωάννης (95)

5. Ράλλη Σοφία (88)

Β ομάδα

1. ΜπόνουΝικόλαος (86)

2. Δέλλιος Μιχάλης (94)

3. Γαλανόπουλος Πρόδρομος (94)

4. Μαυρίδου Παρασκευή (90)

5. Σαμαρινού Μαρία (96)

Επιπρόσθετα, μεγάλη συζήτηση έγινε για την οργάνωση του νέου εθνικό πρωταθλήματος όπου κατατέθηκαν οι προτάσεις των τεχνικών επιτροπών καθώς και αυτές των σωματείων οι οποίες αφού θα επεξεργαστούν και θα αποφασιστεί η τελική μορφή τους από το ΔΣ της ΕΟΧ.

Τέλος, έγινε αναφορά και συζήτηση σε θέματα ανάπτυξης και διαφόρων χιονοδρομικών θεμάτων.