Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Ο Πρώτος Λαμπαδηδρόμος

H Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε ομόφωνα ότι πρώτος Λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Σότσι 2014» θα είναι ο χιονοδρόμος Ιωάννης Αντωνίου.

Η Τελετή θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία και ο Γιάννης Αντωνίου θα παραλάβει τη Φλόγα από την Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη προκειμένου να ξεκινήσει το ταξίδι της για την πόλη της Ρωσίας που θα φιλοξενήσει τους 22ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς από τις 7 ως τις 23 Φεβρουαρίου 2014.

Ο Γιάννης Αντωνίου είναι ο καλύτερος Έλληνας αθλητής στις καταβάσεις και ένας από τους υποψήφιους αθλητές για να συμμετάσχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι. Γεννήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 1995 και είναι αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου. Έχει προπονητή τον Στέργιο Πάππο και ξεκίνησε την χιονοδρομία το 1999 όταν ήταν 4 ετών. Είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας χιονοδρομίας, έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 80 διεθνείς αγώνες και μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του είναι τα δύο χάλκινα μετάλλια στην τεχνική και γιγαντιαία τεχνική κατάβαση που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων το 2012, στο Ροκαράσο της Ιταλίας. Είναι πρωτοετής φοιτητής στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης

Επίσης η Ολομέλεια της ΕΟΕ αποφάσισε ότι αναπληρωματικός λαμπαδηδρόμος θα είναι ο πρωταθλητής του Σκι Αντοχής Απόστολος Αγγέλης (ΕΟΣ Μετσόβου).

Πηγή: Ε.Ο.Ε.