Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Ανοιχτές Τεχνικές Επιτροπές

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 70 εκπροσώπων των σωματείων της ΕΟΧ πραγματοποιήθηκαν στην Κατερίνη 23 Σεπτεμβρίου 2012 οι Ανοιχτές Τεχνικές Επιτροπές των Αλπικών, Βορείων Αθλημάτων και Χιονοσανίδας.

Στο ξεκίνημα των συνεδριάσεων έγιναν παρουσιάσεις για όλα τα αθλήματα με θέματα που αφορούσαν την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού και την Οργάνωση του Μηχανογραφικού Συστήματος της ΕΟΧ (εισηγητής: Τσουρέκας Τιμολέων), τον Εργοµετρικό Έλεγχο των Αθλητών στη Χιονοδροµία (εισηγητής: Ζιώγας Γεώργιος) και  τους Συνήθεις τραυµατισµούς στο Αλπικό Σκι – Πρόληψη και Αντιµετώπισή τους (εισήγητης: Παπακώστας Εµµανουήλ)

Στις τεχνικές επιτροπές έγινε ο απολογισμός της περιόδου 2011-12 και παρουσιάστηκε ο προγραμματισμός της επόμενης περιόδου 2012-13. Ειδικότερα αναλύθηκαν θέματα που αφορούν τις Εθνικές Ομάδες, την Προετοιμασία των αθλητών και τα κριτήρια επιλογής των μελών των Διεθνών Αποστολών.Παρουσιάστηκαν, επίσης, το σχέδιο του εθνικού πρωταθλήματος 2012-13, οι διεθνείς αγώνες που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στην χώρα μας καθώς και οι εγκύκλιοι των κανονισμών για τη νέα περίοδο. Τέλος οι εκπρόσωποι των σωματείων ενημερώθηκαν για θέματα που αφορούν την επιμόρφωση των τεχνικών, τις πιστοποιήσεις των πιστών και γενικότερα το πρόγραμμα ανάπτυξης της ΕΟΧ.

Το κλίμα ήταν άριστο και η συζήτηση εποικοδομητική. Ενώ οι σύνεδροι εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για το μέλλον της χιονοδρομίας και τις προοπτικές ανάπτυξης της. Στις συνεδριάσεις έδωσαν το παρόν σχεδόν όλα τα μέλη του ΔΣ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΕΟΧ κο Γυρούση Δημοσθένη, ο οποίος άνοιξε τις εργασίες με ένα χαιρετισμό.